В Україні запустять call-центр для жертв домашнього насильства

Поділитися
В Україні запустять call-центр для жертв домашнього насильства Щорічно жертвами домашнього насильства стають мільйон українських жінок
З 25 листопада до 10 грудня проходитиме щорічна Всеукраїнська акція "16 днів проти насильства".

Міністерство соціальної політики "під патронатом" першої леді Олени Зеленської запустить національний call-центр, в який зможуть звертатися жінки, які зіткнулися з домашнім насильством. Оператори "гарячої лінії" будуть співпрацювати з поліцією, соцслужбами і психологами. Про це дружина президента розповіла в інтерв'ю Vogue.

Як зазначила перша леді, її "провідником" у темі боротьби з домашнім насильством стала телеведуча, а також посол Фонду ООН з народонаселення в Україні Маша Єфросиніна.

Вона розповіла, що від домашнього насильства щороку страждає мільйон українських жінок, а разом з ними страждають і діти. В Україні вже є "гаряча лінія", але там працюють лише дві людини, а для відчутного результату "гаряча лінія" повинна працювати на державному рівні, вважає телеведуча.

Міністерство соціальної політики також інформує, що в період з 25 листопада до 10 грудня буде проходити щорічна Всеукраїнська акція "16 днів проти насильства".

Україна приєдналася до акції "16 днів проти насильства" 2001 року. Через рік заходи та ініціативи акції, проголошеної другим Всеукраїнським конгресом жінок, пройшли вже в 20 регіонах України, об'єднали 75 всеукраїнських громадських організацій і широке коло представників державних структур.

Раніше повідомлялося про те, що у МВС створили 37 мобільних груп реагування на домашнє насильство.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі