В Україну прибула перша партія ліків від COVID-19

Поділитися
В Україну прибула перша партія ліків від COVID-19 Українців лікуватимуть від коронавіруса протималярійними препаратами © obozrevatel.com
Україна домовилася про постачання ще трьох найменувань препаратів з Індії.

Препарати, які виявились ефективними у лікуванні коронавірусної хвороби COVID-19, вже приїхали в Україну. Про це розповів новий міністр охорони здоров'я Максим Степанов в ефірі телеканалу "1+1".

За його словами, ліки називаються Плаквеніл. Перша партія в розмірі 3 тисяч упаковок приїхала в країну напередодні. Завтра, 3 квітня, її розвезуть між лікарнями в різних областях.

Препарат Плаквеніл українцям передала фармацевтична компанія Sanofi. Ці ліки вже визнали ефективними в лікуванні коронавірусу у багатьох країнах. За словами Степанова, в складі Плаквенілу є активна речовина, яка безпосередньо впливає на вірус.

МОЗ також веде переговори з іншими компаніями, які виробляють ліки з такою ж діючою речовиною. Очільник відомства додав, що саме цими протималярійними препаратами будуть лікувати хворих на коронавірус, і це затвердили в загальному протоколі.

У свою чергу, глава комітету Верховної Ради по здоров'ю нації, медичної допомоги і медстрахування Михайло Радуцький заявив про те, що Україна домовилася про постачання з Індії трьох найменувань препаратів, які використовуються для лікування пацієнтів з COVID-19. Радуцький не уточнив, про які препарати йде мова.

Раніше Міністерство охорони здоров'я опублікувало алгоритм дій для громадян, які виявили у себе симптоми коронавірусної інфекції COVID-19. Також МОЗ затвердив єдиний державний протокол для лікування хворих COVID-19.

Станом на 2 квітня в Україні зафіксовано майже 900 випадків зараження коронавірусом і 22 летальних результати. За даними МОЗ, вік 85% померлих від COVID-19 становив понад 50 років, при цьому від моменту появи перших симптомів до смерті проходить приблизно дев'ять діб.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі