В УПЦ МП заявили про створення Комісії з питання обміну полоненими

Поділитися
В УПЦ МП заявили про створення Комісії з питання обміну полоненими Глава УПЦ МП Онуфрій звернувся до президента Зеленському © прес-служба Володимира Зеленського
В УПЦ МП наголосили на важливості обміну за формулою "всіх на всіх".

У прес-службі Української православної церкви Московського патріархату стверджують, що УПЦ МП створила Комісію з питань обміну полоненими і звільнення ув'язнених. Крім того, глава УПЦ МП Онуфрій направив лист президенту України Володимиру Зеленському з проханням відновити процес обміну полоненими. Зазначимо, що нещодавно омбудсмени України і Росії вже обмінялися списками для обміну.

"Була створена Комісія з питань обміну полоненими і звільнення ув'язнених, в яку увійшли Преосвященний архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент; Преосвященний єпископ Баришівський Віктор, вікарій Київської Митрополії та протоієрей Владислав Діханов, голова Синодального відділу Української Православної Церкви з соціально-гуманітарних питань", - йдеться в повідомленні прес-служби УПЦ МП.

Крім того, Онуфрій нібито звернувся до Зеленському з проханням відновити процес обміну полоненими, а також помилувати та звільнити полонених, які перебувають на території України.

"Враховуючи це, Священний Синод підтримав ініціативу Блаженнішого Митрополита Онуфрія щодо відновленню процесу обміну полоненими, звільнення ув'язнених і встановлення миру в Донбасі. Члени Синоду наголосили на важливості обміну полоненими у форматі "всіх на всіх"", - додали в УПЦ МП.

Як повідомлялося, під час переговорів Тристоронньої контактної групи в Мінську сторони домовилися про обмін полонених за схемою 208 на 69.

16 липня уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова в ході візиту в Москву передала російській омбудсвумен Тетяні Москальковій список зі 150 українських політв'язнів і військовополонених, яких незаконно утримують в РФ і анексованому Криму. Москалькова, в свою чергу, передала Денисовій аналогічний список заарештованих і засуджених в Україні громадян Росії.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі