В Ужгороді прокуратура відкрила кримінальне провадження з приводу катувань у міськвідділі поліції

Поділитися
В Ужгороді прокуратура відкрила кримінальне провадження з приводу катувань у міськвідділі поліції Правоохоронці мали дуже непогані показники у роботі, але, цікаво, яким чином? © Андрій Товстиженко, DT.UA
Здобуваючи докази крадіжок у підозрюваних, поліція перетворилася з охоронців закону на злочинців

Прокуратурою Закарпатської області зареєстровано кримінальне провадження за повідомленням місцевих інтернет-видань про катування правоохоронцями двох мешканців Ужгорода у міськвідділі поліції.

Наразі, в рамках вказаного провадження перевіряється оприлюднена інформація. За результатами досудового розслідування їй буде надана відповідна правова оцінка.

Попередня правова кваліфікація за ч. 2 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу).

Досудове розслідування доручено здійснювати ТУ управлінню ДБР розташованому у м. Львові (юрисдикція якого поширюється на територію Закарпатської області).

Процесуальне керівництво за ходом слідства здійснює прокуратура Закарпатської області, повідомляє прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Раніше, 16 вересня, громадський активіст Олександр Пересоляк опублікував у Facebook відомості про тортури, якіим піддалися в Ужгородському відділі поліції двоє підозрюваних у скоєнні злочинів людей.

"Ігор Гарматій, який повідомив, що є учасником АТО та був разом із своїм другом Іваном ромом підданий катуванню. Як розповів Ігор: працівники поліції разом зі своїм начальником поліції здобували докази крадіжок. Івану повезло менше, по його словам, йому вибили зуби бітою та робили "ластівку" ("ластівка" - спосіб катування, при якому людині зв'язують або сковують наручниками руки і ноги за спиною, причому руки і ноги між собою теж сковують - ред.), через що він втратив свідомість. Після цього прикували наручниками до батереї. Як сказав Ваня: він відкрив наручники і вискочив з 4 поверху міськвідділу, втік додому з одним наручником. У Івана порвана селезінка та сечовий міхур, переломи обох рук та зміщення тазу. Зі слів матері, Івана намагалися сьогодні (16 вересня) виписати з лікарні".

Пересоляк опублікував свідоцтва катувань, які він зняв під час розмови з мешканцями Ужгорода.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі