В яких галузях робочої сфери найвищі зарплати в Україні

Поділитися
В яких галузях робочої сфери найвищі зарплати в Україні Стабільніша за всіх сьогодні зарплата в будівельників © 1prof.by
Незважаючи на те, чтио рівень зарплат робітників зростає, він ніяк не може досягнути хоча б половини європейського

На порталі, пов'язаному з пошуком роботи, зробили підрахунки того, кому і яку пропонують заробітну плату в Україні в робочій сфері. З'ясувалося, що найбільш пристойно можна заробити у будівельних професіях, хоча в цілому зарплати у робітничій сфері зросли на 9%.

Найбільш високий заробіток у будівельників: їх дохід збільшився на 2 350 грн. в порівнянні з минулим періодом. Зараз зарплата будівельних робітників – 14 350 грн. у середньому, на 2 000 грн. менше одержують в транспортно-логістичній сфері. У трійці найбільш оплачуваних галузей серед "блакитних комірців" – виробництво і енергетика. У цій сфері працівникам готові платити 10 000 грн. в середньому. Найменше роботодавці пропонують представникам сфери охорони та безпеки – в середньому 7 500 грн./місяць, хоча, звичайно, варіанти є різні, але в цілому вони на цифру не впливають, повідомляє портал OLX.

У будівництві зарплати кожен квартал стабільно підвищуються на 20%. У цьому кварталі працівникам знову готові були додати п'яту частину до заробітку. Також на 17% збільшилися оклади в барно-ресторанній сфері. В порівнянні з минулим періодом зарплати не змінилися лише у представників домашнього персоналу.

З березня по квітень, в період посівних робіт, зростання окладів у сільськогосподарській сфері склало 18%.

Фахівці також проаналізували вакансії для українців за кордоном. В середньому за межами країни в цьому кварталі їм пропонували 28 650 грн.

За другий квартал 2019 року на платформі OLX було розміщено понад 50 000 робочих вакансій. Пік пошуку співробітників припав на травень – понад 18 000 пропозицій. Найбільший дефіцит кадрів спостерігався в торгівлі – 31% всіх пропозицій від роботодавців були зосереджениі у цій сфері. Нестачу співробітників відчували також у транспортній (19%) та ресторанній (18%) галузях. Найнижчий попит до початку літа виявився в агросфері.

За 2 квартал 2019 року найбільше пропозицій про роботу надійшло з Київської області – 22 900 вакансій. Для порівняння, це в 3 рази більше, ніж в Одеській області, яка на другому місці за цим критерієм – 7 700 вакансій. Трохи менше вакантних місць у Дніпропетровській (7 090 вакансій), Харківській (5 189 вакансій) і Запорізькій областях (4 115 вакансій).

Якщо говорити про активність самих претендентів, найбільше вони проявляли інтерес до пропозицій в будівельній галузі – дзвонили, писали повідомлення і зверталися безпосередньо. Претенденти також активно відгукувалися на пропозиції у сфері домашнього персоналу та охорони. Найменше шукають роботу у сфері обслуговування, категорія "сервіс".

Серед вакансій, які отримали найбільше відгуків, 36% припало на пропозиції віддаленої роботи, а 12% – з щоденною оплатою праці.

На початку тижня з роботодавцями зв'язуються найчастіше, пік активності припадає на вівторок. Кінець робочого тижня супроводжується спадом активності, а в неділю відгуків на вакансії найменше.

Що стосується часу доби, найбільше дзвінків і повідомлень від шукачів припадає на першу половину дня з 10.00 до 14.00. У цей проміжок роботодавці отримують 42% всіх звернень.

Однак якщо говорити не про масові професії, а більш рідкісні, зустрічаються такі, де заробітна плата значно вище середньої. Раніше аналітики директорату професійної освіти МОН провели подібне дослідження і з'ясували, що такі, що не часто зустрічаються, але затребувані професії, залежно від кваліфікації, оплачуються досить високо, хоча і нижче, ніж в Європі.

Приклади такі:

Монтажник-висотник - середній рівень зарплати 20 тис. гривень;

Машиніст трубовигибної пересувної установки - 19 тис. гривень;

Вибійник на відбійних молотках - 17 250 тис. гривень;

Крановий електрик - 15 тис. гривень;

Облицювальник-мармуровщик - 15 тис. гривень;

Майстер шоколаду - 15 тис. гривень;

Обвалювач морепродуктів - 10 тис. гривень;

Головний касир - 10 тис. гривень;

Бісквітник - 9 387 тис. гривень;

Водій тролейбуса - 9 тис. 973 гривні.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі