В'їзд українців в Росію за закордонним паспортом хочуть скасувати через суд

Поділитися
В'їзд українців в Росію за закордонним паспортом хочуть скасувати через суд © stroymart.com.ua
Постанову Кабміну просять визнати недійсною і протиправною.

В Окружному адміністративному суді Києва просять визнати протиправною постанову Кабінету міністрів "Про дію окремих положень міжнародних договорів України з РФ", згідно з якою для виїзду на територію РФ українцям потрібен закордонний паспорт, повідомляє прес-служба суду.

"В Окружний адміністративний суд міста Києва надійшло два позови до Кабінету міністрів України щодо оскарження постанови, якою було внесено зміни в порядок перетинання громадянами України державного кордону з Російською Федерацією", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, позивачі просять суд визнати протиправною і недійсною постанову КМУ від 18.12.2019 року №1056 "Про дію окремих положень міжнародних договорів України з Російською Федерацією".

Відповідно із зазначеним документом, українцям з 1 березня 2020 заборонено в'їжджати, прямувати транзитом, перебувати і пересуватися по території Російської Федерації на підставі паспорта громадянина України або свідоцтва про народження для дітей до 16 років. А для виїзду на територію РФ громадянам України потрібен закордонний паспорт.

Зараз вирішується судом питання про відкриття провадження в адміністративних справах.

Читайте також: ЄС не змінить санкційну політику щодо Росії – Боррель

Як повідомлялося раніше, з березня українці можуть поїхати в Росію тільки за закордонним паспортом. Таке рішення прйняв уряд Гончарука

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі