Важливо говорити не тільки про кількість, але і про якість обміну утримуваними особами — Асєєв

Відео
Поділитися
Важливо говорити не тільки про кількість, але і про якість обміну утримуваними особами — Асєєв Психологічний стан тих, хто досі знаходиться в полоні, вкрай важкий © ssu.gov.ua
За наявною інформацією, тільки дві людини з усієї 32-ї колонії в окупованій Макіївці звільнені за підсумками останнього обміну.

Рідні полонених, яких утримують у в'язницях бойовиків, звернулися до президента України Володимира Зеленського з проханням звернути увагу на тих, хто до цих пір так і не потрапив у списки на обмін. Про це написав звільнений в рамках обміну "всіх на всіх" журналіст і автор "Дзеркало тижня.Україна" Станіслав Асєєв у Facebook.

"За наявною інформацією, тільки дві людини з усієї 32-ї колонії в окупованій Макіївці будуть звільнені найближчим часом. Більшість хлопців, з якими я сидів в "Ізоляції", пропустять вже третій (!) обмін", - написав активіст 15 квітня, напередодні обміну.

Наголошується, що психологічний стан тих, хто знаходиться в полоні вкрай важкий, деякі думають про самогубство.

"Моя особиста позиція проста: у питанні обміну не може бути використаний принцип "там всі наші громадяни". Я не політик, тому можу дозволити собі сказати: в полоні знаходяться наші військові, члени диверсійних груп і агентурної мережі з числа цивільних, яких за їх дії катували з особливою жорстокістю, звичайні цивільні, фізичний стан яких вкрай важкий. Все це - перша і невідкладна група на обмін", - повідомив Асєєв.

За його словами, дуже важливо говорити не тільки про кількість, але і про якість обміну.

"Я особисто, інші звільнені полонені і громадські організації готові надати або президенту, або пану Єрмаку доповідь про долю кожної окремо взятої людини. Деякі з них в буквальному сенсі вже вмирають через відсутність будь-якої медичної допомоги. Не можна не вітати майбутній обмін, але підхід до цієї проблеми треба повністю міняти, шановний Офіс президента", - резюмував активіст.

Читайте також: В Україну з ОРДЛО повертаються 20 українців: список

Нагадаємо, 8 квітня учасники Тристоронньої контактної групи в ході консультацій досягли домовленості про проведення взаємного обміну не пізніше Великодня.

Вранці 16 квітня розпочався взаємний обмін утримуваними особами між Україною і тимчасово непідконтрольними їй територіями "Л/ДНР", в результаті якого Україна звільнила 20 громадян. Череа пандемію коронавірусу по прибуттю в Україну вони будуть змушені пройти обсервацію.

Поділитися
Дивіться спецтему: Обмін "всіх на всіх"
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі