Велика Британія закликала Москву співпрацювати з судом у справі MH17

Поділитися
Велика Британія закликала Москву співпрацювати з судом у справі MH17 Британський уряд виділив 100 тисяч фунтів для підтримки судового процесу. © Уряд Нідерландів
Голова МЗС Великої Британії підкреслив, що винуватці цього злочину не можуть залишитися безкарними.

Велика Британія підтримала початок суду у справі про знищення цивільного авіалайнера MH17, який почнеться в Гаазі сьогодні, 9 березня. Таку заяву зробив голова британського МЗС Домінік Рааб, підкресливши значення цього процесу для встановлення справедливості і закликавши Росію співпрацювати з правосуддям та виконувати свої міжнародні зобов'язання.

"Цей судовий процес стане важливим етапом у справі притягнення до відповідальності осіб, винних у знищенні рейсу MH17 і загибелі 298 осіб на його борту, в тому числі 10 британських громадян", - сказав Рааб.

Голова британської дипломатії зазначив, що Сполучене Королівство повністю довіряє голландському правосуддю і продовжить роботу у Спільній Слідчій Групі. Також Рааб нагадав, що Великобританія прийняла дієву участь в організації слухань і спрямувала для цієї мети 100 тисяч фунтів стерлінгів (131 тисячу доларів США).

Читайте також: Суд у справі MH17: Помпео озвучив позицію США

Рааб звернув особливу увагу на необхідність для Російської Федерації всіляко сприяти розслідуванню і покаранню винних, як того вимагає резолюція 2166 Ради Безпеки ООН. "Відповідальні за цей страхітливий злочин не можуть залишитися безкарними", - підкреслив міністр закордонних справ Великої Британії.

Міністерство закордонних справ України, коментуючи початок судового процесу в Гаазі, також звернуло увагу на необхідність покарання Росії за підтримку терористів: "Ми зі свого боку продовжуємо роботу по залученню Росії до міжнародно-правової відповідальності за порушення Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму в Міжнародному Суді ООН".

Президент України Володимир Зеленський також висловився про початок процесу, відзначивши велику роботу, виконану міжнародним слідством за участю України і виразив надію що правосуддя восторжествує.

За перебігом суду у справі MH17 буде спостерігати українська слідча група, яка брала участь в розслідуванні у складі JIT (Joint Investigation Team – Спільна слідча група).

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі