"Верховний суд" Криму переніс засідання у справі Бекірова на 20 серпня

Поділитися
"Верховний суд" Криму переніс засідання у справі Бекірова на 20 серпня Стан здоров'я Бекірова погіршується у зв'язку із затягуванням розгляду його справи © radiosvoboda.org
"Верховний суд" не зміг вирішити, де буде розглядатися справа Бекірова.

Засідання "Верховного суду" в окупованому Криму у справі українського політв'язня Едема Бекірова перенесено на 20 серпня. Про це у Facebook повідомила Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

"Сьогодні "Верховний суд Республіки Крим" повинен визначити, який саме місцевий суд буде розглядати кримінальну справу Едема Бекірова по суті "Красноперекопський районний суд Республіки Крим" чи "Центральний районний суд м.Сімферополя", - написала вона.

Денісова також повідомила, що засідання "Верховного суду" перенесено на 14:00 20 серпня.

"Ще раз підкреслюю, що транспортування в Красноперекопськ Едем Бекіров у своєму стані здоров'я може не витримати. Тільки тиск міжнародного співтовариства на РФ може врятувати життя нашого громадянина", - додала омбудсмен.

Раніше дочка політв'язня Елеонора Бекірова повідомила про суттєве погіршення стану здоров'я батька.

На її думку, хвороба батька спровокована останнім засіданням суду, коли його перевели з СІЗО в будівлю "Верховного суду" Криму, і він 11 годин перебував під конвоєм без їжі і води.

Нагадаємо, 31 липня Бекіров написав заяву про намір оголосити голодування і відмовитися від прийому ліків у разі конвоювання в Красноперекопськ, куди окупанти хочуть передати його справу. Активіст має ряд проблем зі здоров'ям: цукровий діабет, підвищений тиск, у нього ампутована нога. Політв'язень переконаний в тому, що не переживе етап, і воліє "голодну смерть у СІЗО".

8 серпня підконтрольний Росії "суд" продовжив арешт Бекірова до 11 вересня. В умовах утримання в СІЗО здоров'я політв'язня значно погіршився, загострилися наявні захворювання і з'явилися нові. Європейський суд з прав людини зобов'язав Росію відправити активіста в лікарню для обстеження та лікування, але РФ ігнорує вимогу суду.

12 грудня 2018 Бекірова затримали при в'їзді на територію окупованої півострова, куди він їхав для зустрічі з матір'ю та родиною. Окупанти сфабрикували звинувачення за ч. 2 ст. 222 і ч. 2 ст. 222.1 (зберігання і передача вибухових речовин і боєприпасів) Кримінального кодексу РФ.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі