Вибух у харківському пабі "Стіна": суд дав обвинуваченій Ковтун 11 років

Поділитися
Вибух у харківському пабі "Стіна": суд дав обвинуваченій Ковтун 11 років Ковтун провину не визнає © UA: Харків
Однак за "законом Савченко" їй залишилось відсидіти менш року.

Київський районний суд Харкова виніс вирок фігурантці справи про організацію вибуху у пабі "Стіна" у листопаді 2014 року. Марину Ковтун, яку слідство вважає організаторкою диверсійної групи, засудили до 11 років позбавлення волі. Вона також має виплатити компенсацію постраждалим.

"52-річну Ковтун суд визнав винною за статтями "теракт" та "незаконне зберігання зброї". Рішення колегія суддів зачитувала більше 4 годин", - повідомляє "UA:Харків".

Обвинувачена Ковтун відсиділа у СІЗО майже п'ять років, тож за так званим "законом Савченко" (день під вартою за два дні позбавлення волі – ред.), коли вирок набере законної сили, їй залишиться провести у колонії менше року.

Прокурор Олег Максюк просив призначити обвинуваченій максимальну міру покарання: 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Сама Ковтун провину не визнає і просила суд ухвалити виправдувальний вирок, а її захисник Євген Олєнєв каже, що підзахисна розмірковує щодо звернення до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ).

Як повідомляє харківське агентство NewsRoom, більшість членів диверсійної групи вже обміняли на бранців Кремля. Однак Марині Ковтун пропозиції про обмін не надходили, повідомила журналістам сама засуджена. Вона також звинуватила співробітників СБУ у побитті та заявила, що є "жертвою наклепу" свідків у справі.

9 листопада 2014 року в харківському рок-пабі "Стіна" стався вибух. На той час у приміщенні перебували 22 людини, унаслідок спрацювання вибухового пристрою постраждали 13 осіб.

17 листопада у СБУ повідомила про нейтралізацію ДРГ, яка діяла в Харкові та Харківської області та причетна до вибуху. Були затримані 12 членів групи, у них вилучили автомати АК 74 і патрони до них, гранати РГД-5 і ВОГ-25, детонатори, набори для встановлення розтяжок і сім протипіхотних мін з маркуванням російських виробників.

За версією слідства, Марина Ковтун очолювала одне з угрупувань терористичної організації "Харьковские партизаны". Їй висунули обвинувачення за статтями: теракт, посягання на територіальну цілісність України, диверсія, придбання і зберігання зброї та боєприпасів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі