Вибухи на арсеналі в Балаклії: ДБР назвало основну версію

Поділитися
Вибухи на арсеналі в Балаклії: ДБР назвало основну версію
Остаточний висновок про причини вибухів буде зроблено після всіх експертиз.

Правоохоронці розглядають кілька версій причини вибухів на технічній території Центральної артилерійської бази забезпечення в місті Балаклія Харківської області 15 листопада, повідомив начальник слідчого управління теруправління Держбюро розслідувань Олексій Новіков.

"На сьогоднішній день нами розглядається кілька версій... Але ми схиляємося до того, що - це наша основна версія - ті особи, які безпосередньо виконували роботи з цими боєприпасами, вони як раз і причетні через те, що не виконували техніку безпеки під час такого виду робіт", - сказав Новіков на пресконференції в Харкові у вівторок.

Він додав, що остаточний висновок про причини вибухів буде зроблено після всіх експертиз. Слідчі вже допитали понад 100 осіб.

Він також повідомив, що слідство не бачить зв'язку між недавніми вибухами на складах в Балаклії і тими, що відбулися в березні 2017 року.

"Вони (кримінальні провадження, відкриті за фактами вибухів у 2017 і 2019 рр) взагалі не пов'язані один з одним. Тому що в той день, коли був вибух (15 листопада), проводилися планові роботи з утилізації боєприпасів. Саме планові, саме бригада працювала на цьому об'єкті. Вибух був локальний саме серед цих боєприпасів. Не вибухнули склади, не вибухнуло безпідставно там обладнання або ще що-небудь", - сказав Новіков.

Нагадаємо, 15 листопада в результаті вибухів боєприпасів на арсеналі в Балаклії загинули двоє саперів, п'ятеро отримали поранення.

Попередньо подію кваліфікували за ч. 3 ст. 425 (недбале ставлення військової службової особи до служби, що спричинило істотну шкоду, вчинене в умовах особливого періоду) Кримінального кодексу.

НС на цьому арсеналі трапляється вже не вперше. Так, 3 травня на території складу боєприпасів під час планового розмінування сталася пожежа. У Міністерстві оборони повідомили про те, що стало причиною загоряння сухої трави.

Пожежа на складі боєприпасів в Балаклії була і в березні 2017 року. Тоді в місті були пошкоджені 392 будівлі.

Детальніше про ситуацію з безпекою на складах боєприпасів у Харківській області читайте у статті Сергія Жукова "Склад проблем" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі