Відкрита агресія РФ серед "крайніх", але найвіддаленіших варіантів – Хомчак

Поділитися
Відкрита агресія РФ серед "крайніх", але найвіддаленіших варіантів – Хомчак Хомчак не бачить ознак наближення відкритої агресії РФ
Наш східний сусід не відмовився від того, що Україна має бути сферою його впливу, вважає начальник Генштабу ЗСУ.

Відкрита військова агресія Росії проти України досі залишається можливою, однак у найвіддаленішій перспективі, вважає начальник Генерального штабу ЗСУ Руслан Хомчак.

"Наш східний сусід не відмовився від того, що Україна має бути сферою його впливу. У дискусіях, котрі ведуться на різних телевізійних шоу, наше суспільство чомусь хапається за найгірший варіант, що Росія може здійснити широку агресію, і починають думати, що все – завтра вже розпочнеться ця агресія", - пояснив Хомчак в інтерв'ю "Укрінформу".

Однак дані Генштабу ЗСУ такий варіант розвитку подій відкидають.

"На моє переконання, і виходячи з того, що аналізує Генеральний штаб, ми дійшли висновку, що відкрита військова агресія з боку Росії – не серед перших загроз, але є у переліку "крайніх" варіантів, хоча й найбільш віддалених", - зазначив військовий.

Нагадаємо, українські правоохоронці та міжнародні волонтерські спільноти неодноразово оприлюднювали докази участі Росії у війні на сході України: зброю та речі, залишені диверсантами ворога чи знайдені у сховках бойовиків, супутникові знімки нової російської техніки в Донбасі, взятих у полон кадрових військових РФ.

Однак у Кремлі всупереч доказам продовжують запевняти, що "військ Росії в Донбасі немає". А рік тому Міністерство закордонних справ РФ навіть запустило флешмоб проти України під хештегом #ИхТамНет.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі