Викрадений український прикордонник неподалік Криму

Поділитися
Викрадений український прикордонник неподалік Криму ФСБ викрала українського прикордонника біля Криму, повідомляє прес-служба СБУ © Держприкордонслужба
Спецслужби РФ використовували насильство й тортури.

Як заявили оперативники СБУ, скоєно незаконне затримання молодшого сержанта Держприкордонслужби України представниками ФСБ РФ на адміністративному кордоні з тимчасово окупованою територією АР Крим.

Представники російських спецслужб, використовуючи насильство і тортури, намагалися змусити українця зізнатися у нібито умисному перетині адмінкордону з півостровом.

Також ФСБ намагалася завербувати українця для отримання інформація по організації бойових чергувань підрозділами Держприкордонслужби.

Після "вибивання" і "відеофіксації" зізнань у нібито перетині кордону представники РФ доставили українського військовослужбовця до контрольного пункту "Каланчак".

Зазначимо, що 14 квітня контррозвідка затримала генерал-майора СБУ Валерія Шайтанова. Йому інкримінують державну зраду (ч. 1 ст. 111) і підготовку терористичного акту (ст. 258 Кримінального кодексу). На наступний день Шайтанова заарештували на 60 діб.

16 квітня був затриманий ймовірний спільник арештованого генерала, в нього вилучили арсенал вогнепальної зброї.

За версією слідства, Шайтанів був завербований росіянами в 2014 році, а його куратором був полковник ФСБ Ігор Єгоров. Під його керівництвом Шайтанів готував замах на чеченського добровольця Адама Осмаєва, а також збирав і передавав росіянам інформацію спецоперація в зоні АТО / ООВ, міжнародному співробітництві СБУ і співробітників українських спецслужб.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі