Викраденого українця Шумкова в Росії засудили до чотирьох років колонії

Поділитися
Викраденого українця Шумкова в Росії засудили до чотирьох років колонії Військовослужбовця Олександра Шумкова росіяни викрали на території України і назвали його "охоронцем Яроша" © Прямой
Викраденого українця Шумкова в Росії засудили до чотирьох років колонії нібито за участь у "Правому секторі"

Російський суд виніс обвинувальний вирок громадянину України Олександрові Шумкову, якого Слідчий комітет РФ звинуватив в участі в "Правому секторі" і діях, спрямованих "проти інтересів Росії". Шумкома засудили до чотирьох років колонії загального режиму, повідомила прес-служба брянського обласного управління СКР у вівторок, 4 грудня.

У Слідчому комітеті стверджують, що Шумков нібито був активним учасником "Правого сектора" і охоронцем колишнього лідера організації Дмитра Яроша.

Суд визнав українця винним в діях, спрямованих проти "інтересів Росії та її територіальної цілісності", який той не здійснював на території України. Таким чином, російські суд, слідство і державне обвинувачення проігнорували той факт, що їхня юрисдикція поширюється виключно на територію РФ.

Зокрема, у вересні Шумков брав участь транспортній блокаді Криму. А також нібито був учасником "акцій залякування" мешканців Херсонської області, котрі "мітингували проти блокади Криму і закликали до відновлення економічних і політичних відносин з Росією".

Проти Шумкова відкрили кримінальну справу ч. 2 ст. 282.2 Карного кодексу РФ (участь в екстремістській організації, стосовно якої судом прийнято рішення про заборону її діяльності). Оперативне супроводження у кримінальній справі здійснювала ФСБ.

У серпні минулого голи російські спецслужби викрали з території України військовослужбовця Збройних сил та громадського активіста ВГО "Спілка української молоді в Україні" Олександра Шумкова. Його звинуватили в екстремізмі й відправили до слідчого ізолятору. Матері Олександра Ларисі Шумковій поштою повідомили про затримання сина у російському Брянську.

Росіяни заявили, що Шумкова нібито затримали прикордонники в пункті пропуску "Троєбортне" в Севському районі Брянської області РФ під час спроби в'їзду на російську територію.

У травні Шумков оголошував голодування на знак солідарності з Олегом Сенцовим.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі