Вища рада правосуддя відмовила в заочному арешті судді-втікача Татькова

Поділитися
Вища рада правосуддя відмовила в заочному арешті судді-втікача Татькова Без згоди ВРП на арешт Татькова не зможуть екстрадувати © Юрій Луценко / Facebook
Колишній голова Вищого госпсуду повернув собі суддівську недоторканість та переховується від слідства в Австрії.

Вища рада правосуддя відмовила прокуратурі у наданні згоди на заочний арешт колишнього очільника Вищого господарського суду Віктора Татькова, повідомляє прес-центр судової влади України.

Рада не побачила у поданні Генеральної прокуратури на арешт Татькова "конкретних факти і доказів" вчинення суддею злочину, визначеного Кримінальним кодексом України, який обґрунтовував би необхідність арешту.

Адвокат судді часів засудженого за державну зраду екс-президента Віктора Януковича наголосив на тому, що без згоди ВРП його підзахисного не зможуть екстрагувати з Австрії до України.

Зазначимо, 4 червня Татьков поновився в статусі судді і повернув собі суддівську недоторканність. Рішення ухвалила Велика палата Верховного суду України. Тож тепер без згоди Вищої ради правосуддя правоохоронці не зможуть ані затримати його, ані відправити під арешт. А отже й екстрадувати до України.

Як повідомлялося, 18 жовтня 2016 року співробітники ГПУ повідомили про підозру у вчиненні злочинів суддям Вищого господарського суду України Артуру Ємельянову та Віктору Татькову, які в 2011-2014 роках обіймали посади голови та заступника голови суду.

Судді підозрюються у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 статті 376 (втручання в діяльність судових органів), ч. 2 статті 376-1 (незаконне втручання в роботу автоматизованої системи документообігу суду) Кримінального кодексу України.

4 листопада того ж року адвокат Татькова повідомив слідчих, що його підзахисний виїхав за кордон на лікування. У зв'язку з цим ГПУ не зверталася до суду з клопотанням про обрання йому запобіжного заходу.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі