Вишинський приїде в Київ на наступне засідання суду – адвокат

Поділитися
Вишинський приїде в Київ на наступне засідання суду – адвокат Вишинський збирається домагатися виправдувального вироку © Ларіса Сарган / Twitter
Наступне судове засідання по справі Вишинського заплановано на 6 листопада.

Главред пропагандистського видання "РИА Новости Украина" Кирило Вишинський, обвинувачений у державній зраді, приїде до Києва для участі в наступному судовому засіданні, повідомив його адвокат Ігор Мокін.

"Буде на наступному засіданні обов'язково", - заявив адвокат у коментарі "УНН" у понеділок, 16 вересня.

Він уточнив, що наступне засідання Подільського районного суду столиці, який розглядає справу про держзраду Вишинського, заплановано на 6 листопада. Засідання перенесли на цю дату у зв'язку з тим, що зараз суддя перебуває у відпустці.

28 серпня Київський апеляційний суд скасував постанову Подільського районного суду Києва про продовження арешту Вишинського. Обвинуваченого звільнили з-під варти під особисте зобов'язання.

7 вересня відбувся обмін утримуваними особами між Україною і Росією у форматі "35 на 35". До Москви полетіли, зокрема, головред пропагандистського видання "РИА Новости Украина" Кирило Вишинський і колишній командир роти ППО угруповання "ДНР" Володимир Цемах – ключовий фігурант справи MH17.

15 травня минулого року співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою АР Крим повідомили про розкриття діяльності мережі медіаструктур, підконтрольних Російській Федерації. Зокрема, провели обшуки в офісі "РИА Новости Украина" і затримали керівника видання Кирила Вишинського. Йому вручили повідомлення про підозру за статтею 111 Кримінального кодексу - державна зрада.

За даними слідства, на проведення підривної діяльності проти України Вишинський отримував щомісяця 53 тисячі євро. Видання публікувало матеріали, які виправдовують анексію Криму, а також на підтримку терористичних угруповань "ДНР" і "ЛНР".

Докладніше читайте в статті Валентини Самар "Справа Вишинського" як дзеркало війни" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі