Волкер висловив надію на обмін ув'язненими між Україною і Росією

Поділитися
Волкер висловив надію на обмін ув'язненими між Україною і Росією Волкер обмінні ініціативи тільки вітає © twitter.com/USEmbassyKyiv
За словами Волкера, обмін ув'язненими посприяє подальшому зміцненню довериямежду державами.

Спеціальний представник Державного департаменту США по Україні Курт Волкер прокоментував ініціативу обміну ув'язненими між Україною і Росією – він сподівається, що вона буде успішною, а сам обмін зміцнить довіру між двома країнами, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я щиро сподіваюся, що Москва погодиться на цей обмін ув'язненими. Це буде важливим кроком для зміцнення довіри і возз'єднання ув'язнених з їх сім'ями. Якщо все пройде успішно, це буде результатом прямої участі президентів Зеленського і Путіна", – заявив спецпредставник у вівторок, 16 липня.

Нагадаємо, Міжнародний трибунал з морського права зобов'язав Росію звільнити всіх полонених моряків без будь-яких додаткових умов до 25 червня, проте українських військовослужбовців продовжують незаконно тримати в московському СІЗО.

У той же час, Кремль подає сигнали про готовність обміняти когось із моряків на звинуваченого в державній зраді керівника "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського. 15 червня на судове засідання у справі Вишинського приїжджала російський омбудсмен Тетяна Москалькова, яка домовилася з Людмилою Денісовою про обмін списками утримуваних осіб.

За словами заступника голови ОП Вадима Пристайка, радники лідерів "Нормандської четвірки" погодили обмін полоненими між Україною і РФ у форматі 10 на 10 або 15 на 15, що має відбутися у найближчі місяці.

Докладніше читайте в статті Валентини Самар ""Справа Вишинського" як дзеркало війни" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі