ВООЗ назвала країни Європи, в яких коронавірус поки не зафіксовано

Поділитися
ВООЗ назвала країни Європи, в яких коронавірус поки не зафіксовано Карта ВООЗ поширення коронавіруса в Європі
Україна перебуває поки що в числі країн, в яких захворювання не зафіксовано.

Коронавірус стрімко поширюється за межами епіцентру спалаху. Однак є країни, де досі не зареєстровані випадки захворювання.

У 12 із 27 країн ЄС станом на 28 лютого не зафіксовані випадки поширення COVID-19, свідчать дані Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на дані ВООЗ.

За інформацією, оприлюдненою станом на 17:00 за центральноєвропейським часом у п'ятницю, захворювання не виявили у Словаччині, Угорщині, Чехії, Польщі, Болгарії, Словенії, Латвії, Португалії, Люксембурзі, Кіпрі, Мальті та Ірландії.

Випадки захворювання вже є у Італії, Німеччині, Франції, Іспанії, Швеції, Австрії, Хорватії, Греції, Румунії, Нідерландах, Фінляндії, Бельгії, Данії, Литві та Естонії.

Серед країн європейського регіону, які не входять до ЄС, хворих з COVID-19 поки що немає в Україні, Молдові, Боснії та Герцеговині, Чорногорії, Албанії, Сербії, Туреччині і Вірменії.

Загальна кількість підтверджених випадків захворювання в Європі – 841 (найбільше – в Італії: 650). Загальна кількість підтверджених випадків смерті – 19.

Міський голова Києва Віталій Кличко заявив про те, що в місті визначили сім лікарень, куди в разі необхідності госпіталізуватимуть заражених коронавірусом Covid-2019. Він додав, що три з цих медустанов прийматимуть дорослих, три – дітей, ще одну спеціальну базу визначили для приймання вагітних.

За словами Кличка, в Києві у разі зараження коронавірусом пацієнтів прийматимуть у відділення:

  • Олександрівської лікарні;
  • Київської міської лікарні №4;
  • Київської міської лікарні №9;
  • міської дитячої клінічної лікарні №1;
  • міської дитячої клінічної лікарні №2;
  • дитячої інфекційної лікарні;
  • Київського центру репродуктивної та перинатальної медицини.

"Всі ці установи мають необхідний запас засобів індивідуального захисту, матеріалів, дезінфекційних засобів, необхідних для надання медичної допомоги", - зазначив міський голова.

Він додав, що в Києві також сформовані дві спеціалізовані бригади екстреної медичної допомоги для транспортування хворих.

20 лютого Україна евакуювала з Китаю 45 своїх громадян і 27 іноземців. Їх помістили на двотижневу обсервацію в санаторій Нацгвардії у Нових Санжарах. Тести не виявили коронавірусу ні в кого з тих, хто перебуває в обсервації.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі