Все по 100: Зеленський озвучив завдання на 2020 рік

Поділитися
Все по 100: Зеленський озвучив завдання на 2020 рік Президент хоче покращити соціальну інфраструктуру
Президент поставив завдання побудувати 100 шкіл, дитсадків і запустити 100 шкільних автобусів.

Президент України Володимир Зеленський розповів про деякі пріоритетні напрямки фінансування, які закладені в державний бюджет України на 2020 рік.

"Ніколи ще не було такого великого бюджету Міністерства оборони. На армію бюджет збільшився на 16%, ми пишаємося цим, підтримуємо наших військових", - повідомив Зеленський в інтерв'ю, опублікованому в Youtube президента.

Зеленський повідомив, що зараз амбітна пропозиція від Міністерства інфраструктури – збудувати близько 4 тис. км доріг у наступному році. "З урахуванням того, що дуже багато коштів кудись зникло, будівництво збільшиться десь на 60%. І це буде по всій країні. Люди побачать, що готується проект Запорізького мосту. Кілька мостів буде побудовано в наступному році", - зазначив він.

Президент нагадав, що нещодавно відкрита після реконструкції траса Маріуполь-Запоріжжя була побудована за три місяці. "70 з 200 км цієї траси будувалися майже три роки. Ми збудували за три місяці 130 км. Дорога європейського рівня, всі задоволені. Зараз окружна дорога в Дніпрі починає будуватися, обговорюється окружна Києва, і ще кілька доріг. Але ми розуміємо, що взимку ми не можемо будувати. Тому у нас велике будівництво починається з 1 березня. Зараз будемо готуватися. Дорожній фонд ми збільшили бюджет на 40%, плюс ще гроші від міжнародних організацій", - розповів він.

Зеленський також зазначив, що поставлено завдання побудувати там, де їх немає, або реконструювати 100 шкіл, і запущено 100, "ми взяли таку цифру", автобусів до цих шкіл, тому що багато з цих шкіл знаходяться в сільській місцевості і в поганому стані.

"Тобто ми будуємо відразу школу, дорогу до цієї школи і автобус, який везе цих школярів. Ще буде побудовано 100 садків по всій країні. Також буде реконструкція 100 стадіонів", - додав він.

Нагадаємо, у бюджеті на 2020 рік на національну безпеку і оборону передбачені витрати в розмірі 245, 8 млрд грн, що становить 5,45% ВВП і відповідає вимогам документів стратегічного планування. Ці витрати порівняно з 2019 роком (212,0 млрд грн) збільшено на 33, 8 млрд грн, або на 16%.

Детальніше про хронічне недофінансування армії читайте в статті Валентина Бадрака "Бюджет-2020: шлагбаум для розвитку армії" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі