ЄС виділить 300 тисяч євро на правовий захист ромів в Україні

Поділитися
ЄС виділить 300 тисяч євро на правовий захист ромів в Україні Мешканці України ромської національності отримають допомогу юристів © Известия
Проект реалізують в трьох областях протягом 48 місяців.

Європейський Союз реалізує в трьох регіонах України проект "Справедливість для ромів в Україні", на який передбачено 300 тис. євро. Про це інформує веб-платформа підтримки громадянського суспільства "Європейський простір".

Відзначається, що угорська організація "Європейський центр прав ромів" проводить ряд консультацій ромів з юристами в Київській, Закарпатській та Одеській областях.

Юристи розповідають і пояснюють представникам ромської нацменшини, як працює законодавство України, які права і можливості мають роми, і як їх можна реалізувати, також надають допомогу постраждалим від свавілля поліції.

Повідомляється, що проект триватиме 48 місяців. Протягом цього часу в кожному регіоні буде проведено 30 зустрічей.

Нагадаємо, в ЄС неодноразово висловлювали осуд і занепокоєння нападами на ромів в Україні, які мали місце в 2018 році. За даними опитування 2012 року, в Україні найбільша соціальна дистанція спостерігається по відношенню до представників ромської національності. При цьому більшість українців категорично засуджує расову, етнічну та національну дискримінацію як інструмент в руках політиків.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі