Європа не планує знімати з Росії санкції до виконання "Мінська" – Пристайко

Поділитися
Європа не планує знімати з Росії санкції до виконання "Мінська" – Пристайко Пристайко нагадав, що Україна закликала до посилення санкцій проти РФ © Прес-служба Кабміну України
Питання про зняття санкцій або про те, що хтось від них втомився – не обговорюються, запевнив міністр.

Позиція європейських міністрів збігається з позицією депутатів Європейського парламенту – усі чудово уявляють собі небезпеку, яку для Європи несе Росія, тому до виконання угод жодні санкції з РФ не знімуть, запевнив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко, повідомляє "Укрінформ".

"Під час зустрічі ми почули важливі для нас слова, що санкції повинні залишатися, поки Росія не виконає свою частину угод. Питання про зняття санкцій або про те, що хтось від них втомився – не обговорюються. Санкції – це той єдиний механізм, який зараз є у міжнародного співтовариства, щоб протистояти продовженню агресії з боку Росії. Вони повинні зберігатися у тому стані, в якому вони є зараз, якщо не посилюватися. І ми як раз закликали сьогодні під час зустрічі з міністрами посилити санкції, наприклад, у відповідь на проведення чергових так званих "виборів" у Криму", – зазначив він.

Нагадаємо, 12 вересня Рада ЄС продовжила термін дії санкцій ще на шість місяців - до 15 березня 2020 року. Санкції проти РФ вперше були введені в березні 2014 року через анексію Криму й агресію в Донбасі, відтоді їх продовжували кожні півроку. Зараз у списку санкцій 170 фізичних і 44 юридичні особи.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі