Євросоюз планує зняти санкції з Азарова, Ставицького та сина Януковича — журналіст

Поділитися
Євросоюз планує зняти санкції з Азарова, Ставицького та сина Януковича — журналіст
Не виключене зняття санкцій і з інших ексчиновників.

Імовірно, що Європейський союз планує зняти санкції з колишнього прем'єр-міністра України Миколи Азарова, ексміністра енергетики Едуарда Ставицького та з Олександра Януковича – сина президента-втікача, повідомив у Twitter журналіст RFE/RL Рікард Йозвяк.

"Імовірно з експрем'єра України Азарова, екс-міністра енергетики Ставицького та сина експрезидента Януковича Олександра Євросоюз скоро зніме санкції за неправомірне привласнення українських державних коштів", - йдеться у повідомленні.

Йозвяк зазначив, що не виключає зняття санкцій із решти колишніх українських чиновників.

"Я чув, що Київ повинен більше займатися Росією", - додав журналіст.

Санкції проти колишнього президента України Віктора Януковича та його оточення Євросоюз запровадив у 2014 році. Пізніше ЄС почав скорочувати список чиновників, проти яких ввів обмеження, через недостатність доказів. Зокрема, у квітні 2019 року Європейський союз виключив дев'ятьох осіб з оточення Януковича зі свого санкційного списку.

Перед тим стало відомо, що посли ЄС погодили виключення зі санкційного списку глави адміністрації президента за часів Януковича Андрія Клюєва.

Однак 4 березня минулого року Європейський Союз продовжив на рік санкції у вигляді заморожування активів самого Віктора Януковича та його одинадцятьох соратників. Таким чином активи будуть заморожені до 6 березня 2020 року.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі