З 1 червня в 10 областях почнуть курсувати приміські електрички

Поділитися
З 1 червня в 10 областях почнуть курсувати приміські електрички © Фото з відкритих джерел
Найбільше поїздів запустить філія "Південна залізниця".

З 1 червня "Укрзалізниця" відновлює рух електричок у 10 областях України, повідомив в. о. голови держкомпанію Іван Юрик. Загалом з наступного тижня курсуватимуть 214 електричок.

"Укрзалізниця з 1-го червня розпочне перший етап відновлення курсування приміських поїздів. Ми соціально відповідальна компанія і розуміємо важливість відновлення приміського сполучення. На сьогодні УЗ отримала дозвіл на запуск у 10 областях. З наступного тижня відновлять свої маршрути 214 електрички", - написав Юрик.

Зокрема, приміські поїзди курсуватимуть у:

  • Харківській області;
  • Полтавській області;
  • Луганській області;
  • Донецькій області;
  • Тернопільській області;
  • Івано-Франківській області;
  • Одеській області;
  • Черкаській області;
  • Житомирській області;
  • Хмельницькій області.

Безпосередньо у пресслужбі "Укрзалізниці" уточнили, що на філії "Донецька залізниця" почнуть курсувати 38 поїздів, "Львівська залізниця" – 20 поїздів, "Одеська залізниця" – 44 поїзди, "Південна залізниця" – 112 поїздів.

"Перелік приміських поїздів, які відновлять рух з 1 червня, вже найближчим часом з'явиться на офіційних сайтах регіональних філій", - додав Юрик.

Читайте також: Уряд планує взяти кредит на оновлення парку електричок

Нагадаємо, загалом "Укрзалізниця" відкрила продаж квитків на 29 поїздів. Зокрема, 28 травня компанія відкрила продаж на три поїзди, а саме №782/781 сполученням Київ - Черкаси, №786/785 Київ - Шостка та №790/789 Київ - Кропивницький.

Напередодні "Укрзалізниця" відкрила продаж на 21 поїзд. Починаючи з 27 травня, квитки також можна придбати в залізничних касах, а не лише онлайн.

Як повідомлялося, 22 травня, Україна перейшла до адаптивної моделі карантину. Водночас уряд послабив загальнонаціональні обмежувальні заходи, але вони будуть діяти тільки в тих регіонах, де дозволяє епідемічна ситуація.

Зазначимо, що прем'єр-міністр України Денис Шмигаль в межах послаблення карантину прогнозує відновлення авіасполучення, зокрема і міжнародного, вже в наступному місяці. Шмигаль сказав, що найближча дата, коли європейські країни оголосили про можливості відкриття авіасполучення, це не раніше 15 червня.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі