З Аргентини приїхали батьки немовлят, народжених в Україні

Відео
Поділитися
З Аргентини приїхали батьки немовлят, народжених в Україні Після обсервації батьки зустрінуться з дітьми © znaj.ua
11 подружніх пар з Аргентини приїхали за дітьми, народженими сурогатними матерями.

Сьогодні вночі в закритому на карантин аеропорту "Бориспіль" приземлився чартерний рейс, яким з Аргентини прибули 11 подружніх пар за немовлятами, народженими від сурогатних матерів-українок. Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Батьків зустрічала особисто посол Аргентини в Україні Олена Летісія Тереса Мікусинські. Перед цим МЗС України дало дозвіл на в'їзд в Україну батькам з Аргентини, які через закриті кордони не могли забрати своїх дітей, народжених від сурогатних матерів", - йдеться в повідомленні.

Всі прибулі повинні пройти обов'язкову обсервацію. Потім - оформлення дитячого паспорта та пошук можливості повернутися додому.

Одна з пар - 46-річні маркетолог і дизайнер Андреа і Фернандо Монтеро з Буенос-Айреса розповіли, що понад 20 років вони мріяли мати дитину, зробили кілька операцій і десяток невдалих спроб штучного запліднення у себе вдома.

Вони також пройшли підготовку для усиновлення чужої дитини, але через дуже повільне просування черги в Аргентині зважилися на сурогатне материнство в Україні. Щоб оплатити послуги клініки, взяли кредит, який будуть виплачувати ще 5 років.

"Ми їдемо назустріч мрії усього життя. Це дуже важко, ми дуже втомлені, але шалено щасливі, що нарешті тут. Ми дякуємо українському уряду, посольству Аргентини і тій неймовірній жінці, яка подарувала нам сина. Він копія свого батька", - розповіла мати хлопчика Андреа Монтеро.

Читайте також: Сурогатне материнство, або Залишений на кордоні двох країн

Нагадаємо, в кінці квітня розгорівся скандал після того, як стало відомо, що батьки-іноземці з 35 країн світу через карантин не можуть забрати своїх дітей, народжених в Україні сурогатними матерями.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі