З території РФ в Крим переїхали 500 тисяч осіб

Поділитися
З території РФ в Крим переїхали 500 тисяч осіб З часу анексії Криму звідти виїхали 25 тисяч кримських татар © euromaidanpress.com
Росія приховує офіційну статистику.

В анексований Крим переміщено півмільйона громадян РФ, проте Росія навмисно занижує цю статистику. Про це повідомила заступник постійного представника Президента України в АРК Таміла Ташева, передає РБК-Україна.

"За підрахунками правозахисних організацій, є близько 500 тисяч осіб, які приїхали на територію півострова з території РФ. Це величезний відсоток по відношенню до загальної чисельності жителів Криму. РФ говорить про менші цифри, вони показують приблизно 280 тисяч осіб", - сказала Ташева.

За її словами, в РФ занижують цифри громадян, які переїжджають до Криму, тому що розуміють, що за міжнародним правом цілеспрямоване переміщення населення з метою зміни етнічного складу території є злочином.

Вона зазначила, що з часу анексії Криму звідти виїхали 25 тисяч кримських татар.

"Можна говорити, що за цей час виїхало з Криму близько 25 000 кримських татар. Скільки всього людей - цифри дуже різні. Офіційні - близько 50 000 чоловік, але реальні цифри можуть бути навіть в два рази більше. Адже багато хто не реєструються як внутрішньо переміщені особи", - додала Ташева.

Раніше в Мінсоцполітики повідомили про те, що в Україні півтора мільйона внутрішньо переміщених осіб.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі