За добу пожежники ліквідували п'ять пожеж на полях із збіжжям

Фото
Поділитися
На Чернігівщині пожежа пошкодила також зерновоз із житом.

У понеділок, 22 липня на Чернігівщині, внаслідок загорання жита на полі був пошкоджений вантажний автомобіль, що перевозив зернові біля с. Билка Коропського району. Також з початку тижня пожежники загасили ще щонайменше чотири пожежі на полях із зерновими.

О 10:28 до оперативно-координаційного центру У ДСНС України у Чернігівській області надійшло повідомлення про пожежу посівів на полі загальною площею 130 га ПП "Червонянські аграрні інвестиції", що біля с. Билка Коропського району. Пожежу загасили, однак було знищено посіви жита на корені площею 10 га, шини причепа та 2 шини вантажного автомобіля КАМАЗ-55102, пошкоджено окремі конструктивні елементи транспортного засобу.

Попередня причина виникнення пожежі - налипання залишків рослинності на випускний колектор автомобіля. Жертв та постраждалих немає.

Того ж дня на Чернігівщині о 13:00 біля с. Тертишники Носівського району внаслідок розряду блискавки сталося загоряння ячменю на полі, що належить ТОВ "Нива-2008". Площа пожежі склала близько 10 га. Після оперативних дій вогнеборців о 14:10 загоряння ліквідували.

Водночас на Київщині цього ж дня вогонь знищив 10 га пшениці на корені поблизу с. Синиця Богуславського району, а на одному з підприємств Харківської області 22 липня також горіло пшеничне поле. Працівниками підприємства пожежу було ліквідовано на площі 17 га. У свою чергу, цими вихідними на Донеччині завдяки оперативним діям рятувальників вдалося врятувати 14 га пшениці на корені у с. Первомайське Нікольського району.

Як зазначили в ДСНС, основними причинами виникнення пожеж на хлібних ланах є необережне поводження з вогнем, навмисне випалювання стерні, а також порушення правил експлуатації машин та агрегатів.

Як повідомили в Національному науковому центрі "Інститут аграрної економіки", виробництво зернових і зернобобових культур в Україні у 2019 році прогнозується на рівні 68,4 млн тонн, що на 2,3% менше, ніж у минулому році.

Поділитися
Підготував/ла Ирина Знась
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі