За рік НБУ зафіксував підозрілі банківські операції клієнтів на майже 30 млрд гривень

Поділитися
За рік НБУ зафіксував підозрілі банківські операції клієнтів на майже 30 млрд гривень Сума підозрілих банківських операцій склала майже 30 млрд гривень © Нацбанк України/Facebook
Ці дані можуть свідчити про організовану злочинну діяльність.

Національний банк України передав до правоохоронних органів інформацію про підозрілі фінансові операції клієнтів банків та небанківських фінансових установ. За минулий рік сума підозрілих переказів склала 29,2 млрд гривень. Ці дані можуть свідчити про організовану злочинну діяльність, зазначає пресслужба НБУ.

Серед валютного нагляду зафіксували 18 листів про великомасштабні операції клієнтів банків на загальну суму близько 1,4 млрд гривень, 1,12 млрд доларів, 51,1 млн євро, 69,6 млн рублів, 48 млн злотих.

"Упродовж 2019 року надіслано чотири повідомлення про підозрілі фінансові операції до Національного антикорупційного бюро України, а також на підставі статті 9 Закону України "Про боротьбу з тероризмом" - один лист до Служби безпеки України", - йдеться в повідомленні.

У минулому році Нацбанк відповідно до Договору про співробітництво та обмін інформацією надавав Державною службою фінансового моніторингу України інформацію про фінансові операції та їх учасників, пов'язану з підозрою в легалізації (відмиванні) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванні тероризму та фінансуванні розповсюдження зброї масового знищення.

Раніше Нацбанк спростив доступ до банківської таємниці для органів контролю. Тепер доступ до інформації по рахунках без рішення суду можуть отримати СБУ, ДБР, Нацполіція, НАБУ, АМКУ та органи прокуратури.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі