За рік патрульні зловили 115 тисяч водіїв напідпитку

Поділитися
За рік патрульні зловили 115 тисяч водіїв напідпитку У поліції підбили підсумки року: сотня загиблих і понад 1,5 тисяч постраждалих у ДТП із п'яними водіями
Понад 100 людей загинули в ДТП за участю водіїв у стані алкогольного сп'яніння.

В 2019 році поліцейські склали понад понад 115 тисяч протоколів відносно водіїв за керування транспортними засобами в стані алкогольного або наркотичного сп'яніння.

Серед "лідерів" - Дніпропетровська область (понад 13 тисяч зафіксованих порушень ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення), Київ (понад 11 737 випадків), Київська (7 309), Вінницька (6 965), Харківська (6 106), Донецька (6 031) і Одеська (5 285) області. Рідше всього п'яних водіїв ловили в Чернігівській (2 830), Волинській (2 414), Тернопільській (2 352), Закарпатській (2 283) і Луганській (1 499) областях. Такі цифри оприлюднив начальник Департаменту патрульної поліції Национальйно поліції України Олексій Білошицький на своїй сторінці у Facebook у четвер, 16 січня.

Усього за ст. 130 було складено 115 117 протоколів.

Патрульна поліція/Facebook

Він уточнив, що минулого року в Україні було зафіксовано 1216 автомобільних аварій із потерпілими за участю нетверезих водіїв. У цих ДТП 106 людей загинули, ще 1616 – отримали травми різного ступеня тяжкості.

"Випили? Викличте таксі, викличте драйвера, попросіть друга, знайомого підстрахувати вас, але ніколи не дозволяйте собі сісти за кермо нетверезим. Навіть якщо випили трохи, навіть якщо почуваєтеся "нормально". Ніколи. Це може коштувати життя або здоров'я вам або іншим людям", - написав Білошицький.

Щорічно в автомобільних аваріях в Україні гинуть тисячі людей. Причинами ДТП експерти називають поганий стан доріг та дорожньої інфраструктури, а також недотримання правил дорожнього руху як водіями, так і пішоходами.

У 2018 році в Україні зафіксовано понад 24 тисяч ДТП із потерпілими, в яких загинули 3,3 тисчи осіб, понад 30 тисяч отримали травми. У 2019 році статистка погіршилася: 26 тисяч ДТП із потерпілими, майже 3,5 тисяч загиблих і майже 33 тисячі травмованих.

У 2016 році на дорогах України загинули понад 4,5 тисяч людей. Три чверті з них – чоловіки, переважно працездатного віку.

Детальніше про статистику ДТП читайте у статтях Наталії Рингач "Правила дорожньої небезпеки" і "Ціна втрат, яким можна запобігти. ДТП в Україні" а про роботу поліції – в матеріалі Антона Геращенка "Зупинимо смерті на дорогах!" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі