За шість років в Україні понад тисяча осіб стали жертвами торгівлі людьми

Поділитися
За шість років в Україні понад тисяча осіб стали жертвами торгівлі людьми Проданим у рабство дуже важко допомогти © pixabay.com
З початку 2019 року викрито чотири організовані групи, які вчиняли кримінальні злочини у сфері торгівлі людьми

Кількість українців, які стають жертвами торгівлі людьми, стає все більше, особливо їх кількість збільшилася за останні два роки.

У цілому протягом 2014-2019 років жертвами торгівлі людьми стали 1065 громадян України. Про це повідомили в ГПУ, передає УНН.

За цей час було враховано 1238 кримінальних проваджень за ст. 149 КК України (торгівля людьми). Всього за цей період було зареєстровано 1328 кримінальних злочинів, з цієї кількості закрито 90 виробництв.

У 2014 році жертв торгівлі людьми було враховано 98 осіб, у 2015 -113, в 2016 - 86. А от починаючи з 2017 року кількість жертв торгівлі людьми почала збільшуватися. У 2017 жертвами торгівлі людьми стало 309 громадян України, в 2018 - 231, за січень - вересень 2019 - 228.

З початку 2019 року викрито чотири організовані групи, які вчиняли кримінальні злочини у сфері торгівлі людьми, досудове розслідування в кримінальних провадженнях за якими завершено. Про це розповів представник МВС Артем Шевченко.

Дві організовані групи діяли на території Києва, а ще дві - на території Одеської та Чернігівської областей.

"За цей звітній період виявлено загалом 278 кримінальних правопорушень, передбачених статтею 149 КК України (Торгівля людьми). У рамках супроводу кримінальних проваджень, 230 проваджень цієї категорії - були встановлені особи, які вчинили такі злочини, і їм повідомлено про підозру. Встановлено також 117 осіб, які вчинили злочин і яким оголошено підозри, і, показово з них, відносно 34 було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою", - повідомив речник МВС.

За 9 місяців цього року юридично встановлено 228 постраждалих від торгівлі людьми: чоловіків - 124, жінок - 96, неповнолітніх - 6, та малолітніх - 2 - уточнили в МВС.

У Глобальному індексі рабства Україна займає 49-у сходинку в рейтингу країн, де процвітає сучасне рабство. За даними організації, в Україні 286 тисяч осіб проживають в рабських умовах, або 6,41 на 1000 осіб. Серед країн Європи та Центральної Азії перше місце займає Туркменістан, Білорусь - на другому місці. Україна опинилася на восьмому, а Росія - на 11. Згідно з даними таблиці по регіонах світу, абсолютна кількість жертв цього явища в Україні становить 301 тисячу. При цьому наголошується, що реакція уряду на ситуацію є середньою по всіх досліджуваних країнах.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі