Захист "дніпропетровських терористів" звинуватив СБУ у фальсифікації справи

Поділитися
Захист "дніпропетровських терористів" звинуватив СБУ у фальсифікації справи Обвинувачені у дніпропетровських терактах
Захисник підсудного Дмитра Реви звернеться до народних депутатів з проханням встановити істину у справі.

Захист "дніпропетровських терористів" підготував звернення до народних депутатів України з проханням створити тимчасову слідчу комісію для об'єктивного розслідування справи, встановлення ролі співробітників Служби безпеки України і цілі фальсифікації звинувачень.

"Я хочу, аби зараз відбулося повноцінне розслідування цієї справи... Нами підготовлено звернення до парламентарів, в якому ми просимо ініціювати створення тимчасової слідчої комісії для того, щоб провести розслідування, встановивши, зокрема, яку роль грали посадові особи Служби безпеки України під час фальсифікації справи і чому, у чиїх інтересах: чи то власних, чи в інтересах на рівні держави", - сказала на прес-конференції 29 серпня сестра підсудного Дмитра Реви, адвокат Оксана Томчук.

Вона підкреслила: "Я дуже сподіваюся, що наше звернення буде підтримано, і слідчу комісію буде створено".

Адвокат у черговий раз нагадала про низку фактів і матеріалів слідства, які свідчать про фальсифікацію обвинувачення. Зокрема, Томчук згадала про протоколи, складені без свідків, про людину, яка консультувала одного з фігурантів справи - Віталія Федоряка, про те, що листи, написані нібито "дніпропетровськими терористами", було підкинуто слідством, про відсутність відеодоказів.

Говорячи про хід судового розслідування, захисник повідомила, що в даний час суд перебуває на стадії допиту свідків, і припустила, що якщо розгляд буде проходити в такому ж темпі, то судове розслідування може завершитися через два-три місяці.

"60% свідків приходять тільки для того, щоб сказати, що вони нічого не бачили, свідків захисту не було викликано", - додала адвокат.

На думку Томчук, враховуючи те, що справа "дніпропетровських терористів" містить ряд не тільки грубих порушень, але і фальсифікацій, можна припустити, що у співробітників СБУ були певні цілі.

"Ця справа б'є насамперед по владі, по першим особам держави, владним структурам і по іміджу держави в цілому. Якби була необхідність притягнути до відповідальності, то вдома у нього (Дмитра Реви - ред.) щось би знайшли... вибухівку, все, що завгодно. Але цього зроблено не було. Ймовірно, було необхідно, щоб Дмитро Рева був білою плямою у цій справі. Не можу стверджувати, але вважаю, що це удар по євроінтеграції", - припустила адвокат.

Томчук нагадала, що в Європейському суді з прав людини є 3 скарги про порушення прав обвинувачених, що європейське співтовариство також проінформовано про розслідування справи "дніпропетровських терористів".

Як повідомлялося, 27 квітня 2012 року у центрі Дніпропетровська пролунали чотири вибухи, у результаті яких постраждала 31 людина, серед них 10 дітей. Всі вибухові пристрої були саморобними, вони були закладені у бетонні урни.

У травні співробітники правоохоронних органів затримали 4-х жителів Дніпропетровська, яким були пред'явлені звинувачення: Віктору Сукачову і Віталію Федоряку - у створенні терористичної групи (ч.1 ст.258-3 КК України), замаху на злочин (ч.2 т. 15 КК України), терористичному акті, здійсненому за попередньою змовою групою осіб, що спричинило загибель людей (ч.2 258, ч.3 ст.258) та незаконному поводженні з вибуховими речовинами (ч.1 ст.263 КК України).

Льву Просвірніну і Дмитру Реві - у терористичному акті, скоєному за попередньою змовою групою осіб (ч.5 ст.27, ч.2 ст.258 КК України) та Просвіріну окремо в незаконному поводженні з вибуховими речовинами (ч.1 ст.263 КК України).

Всіх чотирьох також звинувачують в організації трьох терактів, скоєних у жовтні-листопаді 2011 року у Дніпропетровську, Харкові та Запоріжжі.

Справу розглядає Індустріальний районний суд Дніпропетровська. Підсудний Федоряк повністю визнав свою провину у скоєнні злочину, підсудний Сукачов свою провину визнав частково, при цьому заявив про те, що йому не все зрозуміло в обвинувальному висновку. Просвірнін і Рева, про непричетність яких неодноразово заявляв Сукачов, своєї провини не визнали. !zn

Читайте також:

Суд обмежив кількість свідків зі сторони захисту у справі "дніпропетровських терористів"

Адвокат "дніпропетровського терориста" стверджує, що міліція знищила докази у справі про вибух

Головний "дніпропетровський терорист" Сукачов оголосив голодування

"Дніпропетровський терорист" заявив, що підривав урни через пенсійну реформу і дорогий газ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі