Закон не забороняє колекторським фірмам брати участь у торгах на проведення верифікації соцвиплат – Рязанцев

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Закон не забороняє колекторським фірмам брати участь у торгах на проведення верифікації соцвиплат – Рязанцев Система торгів в Україні дозволяє компаніям з сумнівною репутацією отримувати державні замовлення
"Дельта М" виграла тендер з перевірки персональних даних переселенців виключно за рахунок низької вартості послуг, стверджує один із реалізаторів проекту верифікації.

Чинне законодавство не передбачає можливості виключити з участі в урядових тендерах колекторські компанії або компанії, пов'язані з країною-агресором, заявив глава Управління верифікації та моніторингу виплат Мінфіну Андрій Рязанцев, що лишає обійману посаду.

В інтерв'ю для DT.UA посадовець зазначив, що коллекторська фірма "Дельта М" виграла торги Мінфіну на законних підставах, виключно за рахунок низького цінового показника.

"Подавалося (оголошення про тендер) на контакт-центр. Ну так у нас побудована система торгів. Вона зорієнтована на ціновий підхід і не передбачає можливості виключити, наприклад, колекторські компанії. Компанія, яка має контакт-центр і спроможна за певний час здійснити певну кількість дзвінків, може запропонувати свої послуги і свою ціну", – зазначив він.

При цьому Рязанцев не зміг пояснити, чому тендерів з верифікації було п'ять, і чому три з них були скасовані, проте вказав, що в ході тендерів сильно впали ціни, що дозволило заощадити державні кошти.

"Мене втішило одне: під час тендерів сильно впали ціни, і це означало, що за менші гроші ми можемо зробити набагато більший обсяг робіт, ніж планували від початку. Наскільки я розумію, "Дельта М" виграла за чисто ціновим показником", – зазначив він.

Голова управління Мінфіну також зазначив, що можливість участі в тендері по роботі з переселенцями Донбасу компанії, пов'язаної з Росією, є "питанням занадто великої політики", з якої у його відомства офіційної позиції немає.

"Основні меседжі, які я б хотів донести. По-перше, персональних даних у тому, що ми передали, немає. По-друге, на сьогодні немає жодного законодавчого обмеження на участь у торгах в Україні компанії з російським корінням", – уклав він.

Читайте також: Вимушені переселенці з Криму два роки по тому: віз і нині там

Слід зазначити, що за 10 днів Мінфін так і не знайшов можливості офіційно відповісти на запит DT.UA з приводу скандального тендеру з "Дельтою М" та перспектив верифікації в цілому.

Раніше DT.UA писало, що в рамках пілотного проекту з верифікації соціальних виплат тимчасово переміщеним особам, Міністерство фінансів надало реєстр переселенців колекторській фірмі, що має очевидні зв'язки з Росією, наділивши її повноваженнями, що йдуть в розріз з законодавством і правами людини.

Нагадаємо, Міністерство фінансів України так і не отримало доступу до всіх державних баз даних та реєстрів, необхідних відомству для верифікації одержувачів соціальних виплат. У числі недоотриманого - реєстр цивільних станів, реєстр транспортних засобів, реєстр виборців, реєстр перевірки власників паспортів.

Читайте інтерв'ю Алли Котляр з Андрієм Рязанцевим, присвячене проблемам верифікації та скандалу з "Дельта М", у свіжому випуску тижневика "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі