Закрити кордони через коронавірус нереально – Пристайко

Поділитися
Закрити кордони через коронавірус нереально – Пристайко Велике інтерв'ю Вадима Пристайка
Міністр закордонних справ розповів про ситуацію на кордонах України.

Коронавірус став причиною смерті майже трьох тисяч людей у світі, проте Україна не стане закривати кордони через побоювання зараження COVID-19. Про це в інтерв'ю телеканалу "Україна 24" сказав міністр закордонних справ.

"Ми в принципі не розглядаємо такий варіант, як і всі інші країни світу. Так, дійсно, деякі з них намагаються вжити заходів навколо певних регіонів, міст, де найбільше випадків захворювання. Але закривати кордони ми не плануємо", – повідомив Пристайко.

Глава МЗС також зазначив, що заборонити перетин кордонів нереально, а з приводу захисту і запобігання поширення COVID-19 проінструктовані прикордонники.

Десятки тисяч людей вже перевірені нашими прикордонниками, нашими лікарями. Поки, слава Богу, немає випадків захворювань в Україні. Твитнуть Поделиться

За словами міністра закордонних справ, заборони на перетин кордонів немає в списку рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров'я. Пристайко вважає, що паніка навколо вірусу з Китаю "призведе лише до зворотного результату".

Нагадаємо, генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Гебреисус закликав діяти максимально швидко, щоби запобігти подальше поширення COVID-19. Він повідомив про те, що за два дні число нових випадків зараження, зафіксованих у світі, перевищило нові випадки в Китаї.

В Україні на даний момент немає жодного підтвердженого випадку інфікування новим коронавірусом. Тести евакуйованих з китайського Уханя українців виявилися негативними.

Детальніше про готовність України протистояти небезпечній хворобі читайте у матеріалі Ольги Дмитричевої "Санітарний контроль" для "Дзеркала тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі