Закупівля неякісних бронежилетів: одного з чиновників Міноборони взяли під варту

Поділитися
Закупівля неякісних бронежилетів: одного з чиновників Міноборони взяли під варту Таке рішення виніс Печерський райсуд Києва © Прокуратура Одеської області / Facebook
Ще чотирьом підозрюваним запобіжний захід поки не обрали.

Печерський районний суд Києва заарештував начальника ГУ Міноборони, якого підозрюють у закупівлі бракованих бронежилетів на 176 мільйонів гривень, повідомив директор Державного бюро розслідувань Роман Труба у Telegram-каналі. За підозрюваного можна внести заставу в розмірі 76 мільйонів гривень.

"Тримання під вартою або застава у 76 млн грн – такий запобіжний захід обрано генерал-майору, начальнику Головного управління Міністерства оборони України, який є підозрюваним у кримінальному провадженні за фактом закупівлі неякісного речового майна за завищеною ціною для Збройних Сил України. Таке рішення щойно виніс Печерський районний суд міста Києва", - йдеться у повідомленні.

Іншим чотирьом підозрюваним поки не обрали запобіжний захід. За словами Труби, надалі число підозрюваних має збільшитися.

5 листопада стало відомо, що п'ятьом чиновникам Міноборони в рамках розслідування провадження про закупівлю для потреб ЗСУ бронежилетів, більшість з яких не відповідає заявленим характеристикам, оголосили підозру в злочині.

Їм оголосили підозри у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 28 ч. 3 ст. 426 (бездіяльність військової влади, вчинена групою осіб за попередньою змовою) Кримінального кодексу. Труба зазначив, що понад 70% бронежилетів прострілюються зі зброї, від якої повинні захищати.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі