Закупівля неякісних бронежилетів: п'ятьом чиновникам Міноборони оголошено підозри

Поділитися
Закупівля неякісних бронежилетів: п'ятьом чиновникам Міноборони оголошено підозри
Всі підозрювані – високопоставлені чиновники відомства.

П'ятьом чиновникам Міноборони в рамках розслідування провадження про закупівлю для потреб ЗСУ бронежилетів, більшість з яких не відповідає заявленим характеристикам, оголосили підозру в злочині. Про це повідомив у вівторок директор ДБР Роман Труба.

"Сьогодні тільки розпочато оголошення підозр. Станом на сьогодні оголошено п'ять підозр. Всі підозрювані – високопоставлені чиновники Міноборони: керівник Головного управління, два його заступники і два начальники Управління", - сказав Труба.

Їм оголосили підозри у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 28 ч. 3 ст. 426 (бездіяльність військової влади, вчинена групою осіб за попередньою змовою) Кримінального кодексу.

Труба зазначив, що понад 70% бронежилетів прострілюються зі зброї, від якої повинні захищати.

Тим часом пресслужба Генпрокуратури повідомляє про те, що чиновник Головного управління розвитку і супроводу матзабезпечення ЗСУ, ймовірно, діючи умисно та за попередньою змовою з ще чотирма особами, з квітня по червень не виконали необхідні дії, що призвело до закупівлі неякісних бронежилетів "Корсар М3с-1-4" на загальну суму близько 100 млн гривень. Зараз вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Наприкінці червня співробітники Держбюро розслідувань провели обшук у колишнього позаштатного радника п'ятого президента Петра Порошенка Юрія Бірюкова. У нього вдома вилучили старий флеш-накопичувач і дві чернетки з довідками Міноборони. Він зазначив, що справа, у якій проводився обшук, пов'язана з поставками речового забезпечення Міноборони.

Згодом у ДБР повідомили, що обшуки проводилися за місцями проживання чиновників Міністерства оборони, працівників комерційних структур і в офісах у межах розслідування справи про закупівлю майна для ЗСУ за завищеними цінами, що завдало МОУ близько 100 мільйонів гривень збитків. Під час обшуків вилучили 11 тисяч бронежилетів, які "прострілюються".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі