Заступник директора ДБР Бабіков збрехав про "технічну роль" у захисті Януковича

Поділитися
Заступник директора ДБР Бабіков збрехав про "технічну роль" у захисті Януковича Бабіков представляв інтереси Януковича у суді © відкриті джерела
Це призначення викликало обурення в родин Небесної Сотні і їх адвокатів.

Нещодавно призначений заступником директора Державного бюро розслідувань Олександр Бабіков збрехав про суто "технічну роль" у захисті засудженого за державну зраду експрезидента-втікача Віктора Януковича.

Працюючи в адвокатському об'єднанні "Авер Лєкс", Бабіков представляв інтереси Януковича на кількох судових засіданнях. Зокрема й тих, де захист експрезидента клопотав про відвід судді.

Прокурор Офісу генерального прокурора Яніс Сімонов, який у справі Януковича представляв сторону обвинувачення, підтвердив "Громадському" участь Бабікова у процесі.

"Я з ним брав участь у засіданнях по справі Януковича. Це, зокрема, було засідання, (де розглядали - ред.) дозвіл на здійснення заочного досудового розслідування щодо подій 18-20 лютого 2014", - розповів Сімонов.

Сам Бабіков стверджував, що ніколи не представляв інтереси президента-втікача, а підпис на документах, де його прізвище стоїть поруч із прізвищем Януковича, називав "технічним".

"В адвокатських об'єднаннях працюють декілька адвокатів. Зазвичай, в кожному провадженні є адвокат, який безпосередньо здійснює захист клієнта, розробляє стратегію... Проте оскільки адвокати часто беруть участь у судових засіданнях, а законодавство вимагає подачі процесуальних документів в обмежені терміни, інколи виникає необхідність підписати технічний документ у того адвоката, який перебуває в той час в об'єднанні", - пояснював він.

Hromadske.ua

Нагадаємо, 20 січня у ДБР повідомили імена нових заступників директора - Олександра Бабікова й Олександра Соколова. Хоча ця інформація була відома задовго до офіційного підтвердження.

Призначення Бабікова викликало обурення в родин Героїв Небесної Сотні і їх адвокатів, адже ця посада передбачає контроль за перебігом розслідування справ Майдану. Громадські організації виступили зі спільною заявою й закликали тимчасову директорку ДБР Ірину Венедіктову не призначати адвоката Януковича на посаду свого заступника.

Сама Венедіктова заявила, що підрозділ з розслідування справ Майдану підпорядкований виключно директору ДБР, обов'язки якого виконує вона. А реакції громадськості є "інформаційною атакою, спрямованою на дискредитацію кадрових призначень у ДБР".

Докладніше про "перезавантаження" правоохоронного органу та суперечливі кадрові призначення у відомстві читайте в матеріалі Олександра Лємєнова "ДБР: як упорядкувати хаос?".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі