Засуджені українці Дудка і Бессарабов етаповані в колонію

Поділитися
Засуджені українці Дудка і Бессарабов етаповані в колонію В якій з виправних колоній знаходитимуться українці не повідомляється © Крим.Реалії
Станом на 5 грудня 2019 року вони знаходяться на етапі.

Засуджений до 14 років колонії севастополець Володимир Дудка відбуватиме незаконне покарання в одній з колоній Ставропольського краю. Про це йдеться у відповіді російського омбудсмена Тетяни Москалькової на запит українського омбудсмена Людмили Денісової про місцезнаходження, а також фізичний стан українців Володимира Дудки і Олексія Бессарабова.

"Після вступу вироку суду в законну силу у відповідності з частиною 4 статті 73 Кримінально-виконавчого кодексу Російської Федерації засуджений Дудка В. М. підлягає направленню у виправну установу Ставропольського краю", – йдеться у відповіді Москалькової.

Російський омбудсмен не уточнила, до якої саме колонії буде етапований Дудка, а також де відбуватиме покарання в одній з колоній Ставропольського краю Росії другий засуджений у цій "справі" Олексій Бессарабов.

Однак, за інформацією Кримської правозахисної групи, з великою часткою ймовірності Бессарабов також буде доставлений в одну з колоній Ставропольського краю.

В Ставропольському краї знаходиться вісім колоній, два слідчих ізолятора, а також одна лікувально-виправна установа. Засуджені українці Дудка і Бессарабов, за інформацією Кримської правозахисної групи, будуть доставлені в колонію №1 або в колонію №11.

Станом на 5 грудня 2019 року вони знаходяться на етапі.

На початку жовтня в колонію №1 Ставропольського краю був доставлений Рустем Абильтаров, засуджений по першій бахчисарайській "справі Хізб ут-Тахрір". У вересні 2018 року в колонію №6 Ставропольського краю був етапований Геннадій Лимешко, засуджений у "справі українських диверсантів".

Крім того, російський омбудсмен у своїй відповіді пояснила, що в серпні цього року Володимира Дудку ознайомили з результатами медичного обстеження, яке проводилося в лікарні імені Семашка в Сімферополі в жовтні минулого року. Однак, як повідомляв раніше Кримській правозахисній групі син Дудки Ілля Каверников, ні його батько, ні адвокати не отримували на руки результати медобстеження.

Каверников припускає, що в даному випадку адміністрація СІЗО №1 Сімферополя ввела Тетяну Москалькову в оману. Російський омбудсмен у своїй відповіді також уточнила, що "в даний час стан здоров'я Дудки В. М. оцінюється як задовільний".

Володимира Дудку, Олексія Бессарабова, а також Дмитра Штиблікова ФСБ затримала в листопаді 2016 року, як учасників так званої у РФ "диверсійно-терористичної групи головного управління розвідки Міноборони України".

Штибліков і Бессарабов до 2014 року працювали військовими експертами в центрі "Номос". Вони також неодноразово виступали експертами й у тижневику "Дзеркало тижня. Україна" ("Флотське мито", "Росія перевищила допустиму присутність своєї морської піхоти в Криму"). Дудка – капітан 2-го рангу запасу, у минулому – капітан корабля радіоелектронної розвідки.

У СБУ наголосили на тому, що затримані в Криму українці не є ані співробітниками, ані контактерами з боку спецслужби.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі