Зеленський доручив Кабміну продовжити контракт на закупівлю 45 БТР

Поділитися
Зеленський доручив Кабміну продовжити контракт на закупівлю 45 БТР Рішення дозволить найближчим часом виготовити 12 БТР-4Е
Інші бронетранспортери виготовлять до кінця серпня 2020 року.

Президент Володимир Зеленський ініціював розгляд Кабінетом міністрів питання про продовження контракту на виготовлення 45 БТР-4Е Харківським конструкторським бюро з машинобудування ім. А. А. Морозова (ХКБМ). Про це повідомляє прес-служба глави держави в середу, 6 листопада.

Наголошується, що під час робочої поїздки в Харківську область Володимир Зеленський відвідав підприємства Укроборонпрому. Він ознайомився з ходом виконання держзамовлення на 45 БТР-4Е, які повинні були виготовити ще в червні цього року. Президента поінформували, що з-за зриву термінів виконання контракту 15 листопада на завод можуть накласти штрафні санкції за державним гарантіям.

"Стан підприємств Укроборонпрому жахливе. Нам треба зустрітися і узгодити план дій. Доручаю забезпечити продовження терміну виконання контракту між Міноборони України та ХКБМ, укладеного на виконання постанови Кабінету міністрів України від 14 липня 2016 року в частині перенесення дати остаточної відвантаження продукції до 31 серпня 2020 року", – сказав Зеленський.

Наголошується, що це рішення дозволить найближчим часом виготовити 12 БТР-4Е. Інші бронетранспортери виготовлять до кінця серпня 2020 року.

Під час візиту на завод президент Зеленський висловив здивування тим, що харківський "Завод імені В. А. Малишева" з 2009 року випустив лише один танк для Збройних сил України.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі