Зеленський помилував 12 росіян — адвокат

Поділитися
Зеленський помилував 12 росіян — адвокат Українська сторона виконала всі домовленості щодо обміну, стверджує адвокат © Валентин Рибін / Facebook
Адвокат стверджує,що президент України підписав укази про помилування, однак на офіційному сайті їх немає.

Адвокат Валентин Рибін заявив, що президент Володимир Зеленський підписав укази про помилування щрнайменше 12 засуджених в Україні громадян Росії, повідомляє в п'ятницю, 6 вересня, Інтерфакс.

"Видані укази про помилування близько 12 засуджених росіян, які вже доставлені з місць відбуття покарання і знаходяться в пункті збору осіб, які беруть участь в обміні. Вважаю, що це підготовка до початку процедури обміну...

Українська сторона, враховуючи той факт, що в пункт збору доставляються особи, щодо яких є указ президента про помилування, виконала практично всі свої зобов'язання, досягнуті на переговорах".

При цьому Рибін зазначив, що один росіянин – засуджений на 15 років ув'язнення Руслан Гаджієв, що знаходиться в списку, досі не прибув в пункт і указу про помилування також немає.

Він був у списку, але в пункт обміну його так і не доставили, указу про помилування також немає. Припускаю, що Україна не хоче його видавати", - сказав Рибін.

Адвокат не виключив, що відмова видавати росіянина може ускладнити ситуацію з обміном.

Станом на 21:00 п'ятниці укази про помилування громадян РФ на сайті президента України відсутні.

Раніше повідомлялося, що Україна і Росія домовилися про обмін утримуваними особами за формулою "35 на 35", але до ймовірної дати початку процедури – 7 вересня – можуть бути внесені зміни. Україна має намір видати РФ обвинуваченого в державній зраді головного редактора РІА "Новості-Україна" Кирила Вишинського, фігуранта справи MH17 Володимира Цемаха, а також засуджених за держзраду і дезертирство колишніх військовослужбовців ЗСУ Максима Одинцова та Олександра Баранова.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі