Зеленський скасував указ Ющенка про спецмаяки на автомобілях

Поділитися
Зеленський скасував указ Ющенка про спецмаяки на автомобілях

Президент Володимир Зеленський скасував указ третього президента Віктора Ющенка "Про заходи щодо впорядкування використання спеціальних світлових і звукових сигнальних пристроїв та номерних знаків на службових транспортних засобах", згідно з яким світлові сигнальні пристрої синього кольору можуть установлюватися виключно на службових транспортних засобах, що використовуються для пересування осіб під держохороною. Відповідний указ №416/2019 Зеленський підписав 20 червня.

"Визнати такими, що втратили чинність: указ президента України від 30 березня 2005 року №567", - йдеться в тексті документа.

Також цим же указом визнано такими, що втратили чинність п. 6 ст. 1 указу президента від 11 квітня 2008 року №333 "Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких указів президента України" та п. 6 ст. 1 указу від 16 грудня 2014 року №934 "Про внесення змін до деяких указів президента України", що вносили зміни до указу №567.

Указом №567/2005 встановлювалося, що спеціальні світлові сигнальні пристрої синього кольору та звукові сигнальні пристрої можуть установлюватися виключно на службових транспортних засобах, що використовуються для пересування осіб під держохороною, або на транспортних засобах міліції, оперативних або спеціальних транспортних засобах військової інспекції безпеки дорожнього руху Військової служби правопорядку у ЗСУ, внутрішніх військ МВС, податкової міліції, служб безпеки дорожнього руху, СБУ, Держдепартаменту з питань виконання покарань, швидкої медичної допомоги, аварійно-рятувальних служб, пожежної охорони, служб інкасації та перевезення цінностей Національного банку України та банків України, Управління державної охорони України за наявності спеціального дозволу, який видається департаментом Державтоінспекції МВС.

Спеціальні світлові сигнальні пристрої червоного, зеленого кольору могли установлюватися виключно на транспортних засобах підрозділів Державтоінспекції МВС та Управління держохорони України.

Указ забороняв видачу будь-яких документів, що надають право або містять прохання про надання права безперешкодного проїзду автотранспорту.

Поділитися
Підготував/ла Ирина Знась
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі