Зеленський сподівається, що всіх винних у катастрофі MH17 буде покарано

Поділитися
Зеленський сподівається, що всіх винних у катастрофі MH17 буде покарано Зеленський відреагував на оголошення підозр у справі МН17 © Сайт президента України
Україна вітає висновки слідчої групи у справі MH17, повідомили в АП.

Президент України Володимир Зеленський висловив надію, що всі винні у вбивстві пасажирів рейсу MH17 опиняться на лаві підсудних. Про це повідомляє пресслужба Адміністрації президента на своїй сторінці у Twitter.

"Україна вітає висновки Міжнародної слідчої групи (JIT) щодо MH17. Президент України сподівається, що на лаві підсудних міжнародного трибуналу опиняться не лише ті, кому СБУ оголосила сьогодні підозру, а й усі, хто винен у зухвалому вбивстві безневинних дітей, жінок і чоловіків", - йдеться в повідомленні.

Раніше в середу слідча група назвала імена чотирьох осіб, які причетні до катастрофи літака Boeing 777 рейсу MH17: росіяни Сергій Дубінський (він же "Хмурий"), Олег Пулатов (він же "Гюрза"), Ігор Гіркін (він же "Стрєлков") і українець Леонід Харченко (він же "Кріт"). Судовий процес у справі може розпочатися вже навесні наступного року.

СБУ оголосила про підозру фігурантам справи у скоєнні злочину - "терористичного акту, що призвів до загибелі людини".

Нагадаємо, 17 липня 2014 року над містом Шахтарськ Донецької області з екранів радарів зник "Боїнг-777", що належав "Малайзійським авіалініям" і здійснював рейс МН17 за маршрутом Амстердам – Куала-Лумпур. У катастрофі загинули екіпаж і пасажири літака – усі 298 осіб, зокрема 80 дітей.

Майже через чотири роки, у травні 2018-го, Міжнародна слідча група (JIT) на пресконференції у Гаазі продемонструвала уламки ракети, якою збили літак. Комплекс "Бук", з якого було випущено ракету, належав 53-й зенітній ракетній бригаді ППО, що базується в російському Курську.

Наступного дня Австралія та Нідерланди офіційно оголосили, що саме Росія несе відповідальність за знищення малайзійського "Боїнгу". Європейська Рада також закликала РФ взяти на себе відповідальність та повністю сприяти всім спробам встановити істину, справедливість і провину конкретних осіб у цьому злочині.

Проте РФ досі заперечує свою причетність до трагедії.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі