Зеленський в 2019 році дав українське громадянство більш ніж тисячі осіб

Поділитися
Зеленський в 2019 році дав українське громадянство більш ніж тисячі осіб Український паспорт привабливий , в тому числі, і можливістю безвізу © yourcountry.com.ua
Підстави для отримання шукачами громадянства не вказані

Складність отримання громадянства в Україні обумовлюється, як показують приклади, тільки нерозторопністю і некомпетентністю бюрократичного апарату. Насправді громадянство можна отримати з кількох причин: тривале проживання в Україні, переслідування в своїй країні, за походженням і деяких інших.

В 2019 році за указом Президента України українське громадянство отримали понад 1000 осіб. Про це повідомили в Державній міграційній службі України у відповідь на запит.

Так, за 2019 рік, прийнято до громадянства України за указом Президента України 1090 осіб, серед яких 1062 іноземці та 28 біженців.

Зокрема, громадянство України отримав 181 росіянин, 179 з яких були визначені як іноземці, а двоє як біженці.

Крім того, громадянство України отримали 124 громадяни Сирії, 60 громадян Іраку, 63 громадянина Ірану, 50 ліванців та інші.

Кабінет міністрів спростив процедуру набуття громадянства для добровольців з інших країн, які воювали в Донбасі на боці України, повідомив у Telegram-каналі прем'єр-міністр Олексій Гончарук. За його словами, уряд затвердив відповідне рішення.

"Уряд спростив набуття громадянства для добровольців, які захищали Україну на Сході. Раніше добровольці з інших країн не мали можливості отримати посвідку на тимчасове проживання в Україні, яка є першим кроком для отримання громадянства. Наразі Уряд затвердив відповідний механізм", - написав Гончарук.

Він звернув увагу на те, що уряд спростив подання документів для отримання українського громадянства. Однак відповідне рішення прийматиметься згідно із законодавством.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі