Зеленський впевнений, що зменшення числа захворілих на коронавірус є результатом карантину

Поділитися
Зеленський впевнений, що зменшення числа захворілих на коронавірус є результатом карантину © Офіс президента
Щоравда в Україні при населенні у близько 40 млн з початку року лабораторії перевірили 5 864 проби на коронавірус.

Під час щоденної наради з президентом щодо запобігання поширення коронавірусу COVID-19 прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив про те, що за останню добу зафіксовано 68 нових випадків захворювання – це значно менше ніж раніше. Володимир Зеленський впевнений у тому, що зменшенню кількості випадків інфікування посприяв карантин, передає пресслужба Офісу президента.

"Зменшення кількості захворілих на коронавірус – це результат карантину. Ми могли б мати значно більше недужих, як у європейських країнах. Тому наші заходи були вчасними та правильними", – виразив впевненість президент.

Зазначимо, що з початку 2020 року Центр громадського здоров'я лабораторно перевірив 5 864 повідомлення про зараження коронавірусом. При цьому населення України становить близько 40 мільонів осіб.

Окрім того, під час наради, секретар Координаційної ради з протидії поширенню COVID-19 Кирило Тимошенко заявив про те, що з початком маскового режиму медичні маски нібито повністю доступні в інтернеті. Однак вони повільніше потрапляють до аптек. За словами Тимошенка, в Україні за добу виробляють 900 тисяч медичних масок. Також їх імпортують із-за кордону.

Зеленськй доручив зібрати інформацію про потреби всіх аптечних мереж та закупити достатню для них кількість масок. Він також заявив про те, що в умовах епідемії не можна закривати лікарні.

У свою чергу представники Нацполіції відзвітували про те, що за період карантину значно поменшало злочинів та ДТП.

"Додатково на нараді доповіли про ситуацію з продуктовими ринками, які не припинили функціонування в Україні. Сьогодні на деяких з них відбувається неконтрольоване скупчення людей, що є величезним ризиком поширення коронавірусу. Ухвалено рішення жорсткіше контролювати продуктові ринки. Додатково Кирило Тимошенко наголосив, що цього тижня очікується прибуття семи літаків зі спецзасобами для протидії COVID-19", - зазначили в ОПУ.

Станом на 6 квітня в Україні офіційно підтверджено 1319 випадків захворювання коронавірусом, з них 38 стали летальними, 28 пацієнтів одужали.

12 березня через поширення коронавірусу в Україні запровадили карантин. Серед іншого, в країні не працюють навчальні заклади, заборонені пасажирські перевезення як автотранспортом, так і залізницею. Для перевезень у громадському транспорті введені жорсткі обмеження. Зокрема в Києві, громадським транспортом можна користуватися лише за наявності спеціальної перепустки. Також Україна закрила свої кордони, а по всій території держави діє режим надзвичайної ситуації.

Також 6 квітня почали діяти більш жорсткі карантинні обмеження. Зокрема, українці повинні завжди носити при собі документ, що підтверджує особу. На вулицю можна виходити тільки в масці, а пересуватися більш, ніж двом людям разом заборонено. Винятком може стати супровід дітей. Діти до 14 років можуть вийти на вулицю тільки в супроводі дорослих. У парках, скверах, зонах відпочинку заборонено гуляти, тільки якщо ви не вигулююєте домашню тварину.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі