Зеленський запропонував створити відомчу нагороду для добровольців

Поділитися
Зеленський запропонував створити відомчу нагороду для добровольців
Сьогодні, 14 березня, відзначають День української добровольців.

Президент України Володимир Зеленський закликав Кабінет міністрів України розробити відомчу нагороду для добровольців. У суботу, 14 березня, президент привітав учасників добровольчого руху з Днем українського добровольця. Звернення Зеленського опублікували в Офісі президента України.

"Звертаюся до Кабінету Міністрів України з проханням активізувати роботу зі створення Меморіалу українських героїв та Національного меморіального комплексу для почесного пам'яті загиблих під час бойових дій на сході України. Прошу також опрацювати питання створення відомчої нагороди для нагородження учасників добровольчого руху", - йдеться в повідомленні.

Зеленський нагадав, що підписав прийнятий Верховною Радою в грудні 2019 року закон, що надає добровольцям статус учасників бойових дій, і зазначив, що перші добровольці вже отримали посвідчення.

Президент також закликав Кабінет міністрів активізувати роботу зі створення Меморіалу українських героїв та Національного меморіального комплексу для вшанування пам'яті загиблих під час бойових дій на сході України.

День українського добровольця відзначається 14 березня, в річницю прибуття 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану на полігон Нові Петрівці для формування першого добровольчого батальйону, з якого згодом був сформований 1-й БОН НГУ ім. Кульчицького.

17 січня 2017 року Верховна рада України з метою вшанування мужності і героїзму захисників прийняла постанову "Про встановлення Дня українського добровольця".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі