Зґвалтування в Кагарлику: двом поліцейським повідомили про підозру

Поділитися
Зґвалтування в Кагарлику: двом поліцейським повідомили про підозру 25 травня у поліції повідомили про затримання двох правоохоронців Кагарлицького відділку поліції © ДБР
Слідчі підготували клопотання про запобіжних захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Слідчі ДБР повідомили про підозру оперуповноваженому та начальнику одного з секторів Кагарлицького відділення поліції Обухівського відділу поліції ГУ Нацполіції в Київській області. Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.

Зазначається, що оперуповноважений підозрюється у зґвалтуванні, вчиненому групою осіб (ч. 3 ст. 152 Кримінального кодексу України). Начальник одного з секторів Кагарлицького ВП підозрюється у співучасті у зґвалтуванні, вчиненому групою осіб та перевищенні влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що супроводжувались насильством (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 152, ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України).

"Наразі слідчими ДБР підготовлено клопотання про обрання підозрюваним міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави. Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснюють прокурори Офісу Генерального прокурора та прокуратури Київської області", - повідомляють у ДБР.

Читайте також: Геращенко назвав ситуацію в Кагарлику жахливою і неприпустимою

Нагадаємо, 25 травня у поліції повідомили про затримання двох правоохоронців Кагарлицького відділку поліції, яких підозрюють у зґвалтуванні та катування людей.

Як з'ясувалось, у ніч з 23 на 24 травня правоохоронці застосовували тортури до 26-річної жінки, яку запросили до відділку як свідка у справі про крадіжку майна, та чоловіка. Поліцейські застосовували кайданки, дубинки та протигаз, стріляли над головами жертв із табельної зброї, та декілька разів зґвалтували жінку. У чоловіка через побиття зламані ребра та ніс, йому також загрожували зґвалтуванням.

Затримані утримуються в ізоляторі тимчасового тримання. Державне бюро розслідувань відкрило справу за статтями 152 (зґвалтування), 127 (катування) та ч.2 статті 365 (перевищення службових повноважень) КК України. Зловмисникам загрожує до десяти років ув'язнення.

Голова НПУ Ігор Клименко відсторонив від виконання службових обов'язків підозрюваних та керівництво відділу, а також прийняв рішення про розформування підрозділу і переатестацію всього особового складу Кагарлицького ВП.

Поділитися
Дивіться спецтему: Врадієвка 2.0
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі