Жебрівський підтримав спрощення пропускної системи в Донбасі

Поділитися
Жебрівський підтримав спрощення пропускної системи в Донбасі Жебрівський - за спрощення пропускної системи © Павло Жебрівський
Новий глава ВЦА ознайомлений з проблемами отримання перепусток.

Новий голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський підтримує курс свого попередника Олександра Кіхтенка щодо необхідності спростити пропускну систему в зоні АТО.

Принаймні, з такою заявою він виступив перед журналістами і представниками громадськості, повідомляє "Громадське ТБ Донбасу".

За словами глави Донецької області, з пропусками дійсно існує величезна проблема. Він також розкритикував роботу СБУ, співробітники якої "розповідають, що на перевірку всіх фактів потрібно 10 днів".

"Сьогодні все ж комп'ютеризовано", - зазначає Жебрівський. За його словами, отримання перепусток теж має бути переведено на електронний формат (наприклад, електронний формат подання пропусків на найзавантаженішому Донецькому напрямку (сектор "Б") через місяці після розголосу так і не запрацював - ред.).

За словами губернатора, в епоху Інтернету цілком реально перевірити інформацію про будь-яку людину, використовуючи паспортні дані.

"І не треба ніякої "довбаний" пропуск отримувати", - зазначив Жебрівський.

На днях в СБУ після обговорення з громадськістю пообіцяли представити нову спрощену систему пропуску в зону АТО до кінця поточного тижня.

Пропускну систему із зоною АТО запровадили в січні 2015 року, однак через неповороткість процесу і маси незручностей анонсували введення електронної системи вже в березні. За фактом електронна система з чотирьох секторів заробила тільки на Артемівському напрямку.

На отримання пропуску може піти кілька місяців через черг у десятки тисяч людей у списках. Така система, стверджують активісти і місцеві жителі, лише посилила корупцію в регіоні.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі