Жителі Золотого підтримують розведення сил — Міноборони

Поділитися
Жителі Золотого підтримують розведення сил — Міноборони Загооднюк в зоні ООС зустрівся з місцевими жителями, волонтерами та військовими © Міністерство оборони України
Міністр оборони разом із начальником Генштаба ЗСУ відвідали Золоте.

Міністр оборони України Андрій Загороднюк заявив про те, що жителі Золотого Луганської області підтримують розведення сил та засобів. Загороднюк разом із начальником Генштабу Збройних сил України Русланом Хомчаком здійснили робочу поїздку в район проведення операції Об'єднаних сил в Донбасі.

"Ми спілкувалися з великою кількістю людей, у тому числі запитали про їх ставлення до процесу розведення військ, до тих подій, що відбуваються. Можу з упевненістю сказати – місцеве населення в цілому підтримує концепцію розведення сил і ті плани, які у нас є", - процитували Загороднюка в Міністерстві оборони.

Разом із Хомчаком та Загороднюком Золоте відвідали заступник голови Національної поліції Вадим Троян та Міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Оксана Коляда.

"Глава оборонного відомства зустрівся з місцевими жителями, волонтерами та військовослужбовцями Збройних Сил України, які виконують бойові завдання у зазначеному населеному пункті", - додали в Міноборони.

Вказано, що сторони обговорили відновлення місцевої інфраструктури, ремонт доріг, медичне та інше забезпечення мешканців Золотого. Загороднюк у свою чергу підтвердив готовність відповідних структур цивільного-військового співробітництва ЗСУ та Нацполіції й надалі активно реалізовувати гуманітарні проекти для покращення рівня життя містян.

"За словами керівника військового відомства, за результатами проведених зустрічей планується утворити координаційний центр, який підпорядковуватиметься місцевій адміністрації і координуватиме дії представників ЗС України, Нацполіції та інших структур. Завданням Центру буде оперативне розв'язання усіх проблемних питань громадян, та забезпечення їх безпеки", - зазначили в оборонному відомстві.

Андрій Загороднюк пообіцяв забезпечити належний рівень безпеки людей.

Раніше міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив про те, що розведення сил в районі Золотого і Петровського Луганської області не почнеться 7 жовтня, як це планувалося. Адже на зазначеній території бойовики не дотримувалися режиму тиші, що є умовою відведення військ від лінії розмежування.

У Кремлі ж заявили, що Москва не може гарантувати відведення сил бойовиків від лінії розмежування в Донбасі.

Увечері 1 жовтня президент Володимир Зеленський повідомив, що в Тристороння контактна група погодила "формулу Штайнмаєра" і розведення сил і засобів в районі Петрівського і Золотого. Мешканцям "сірої зони" Зеленський особисто гарантував безпеку.

У свою чергу голова Верховної Ради Дмитро Разумков поклав відповідальність за безпеку жителів Золотого, Петровського та інших населених пунктів, з яких в рамках розведення сил і засобів заплановано виведення українських військ, на поліцію і Національну гвардію.

Зазначимо, що заяви Зеленського спровокували масові протести в Києві й інших українських містах. 6 жовтня у столиці відбулось багатотисячне віче "Ні капітуляції!". Проти проти "Формули Штайнмаєра" виступили ряд обласних і міських рад.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі