Журналіст Семена приїхав з окупованого Криму до Києва

Поділитися
Журналіст Семена приїхав з окупованого Криму до Києва Семена отримає від держави соцзабезпечення © Крим.Реалії
Микола Семена на материковій Україні проходитиме курс лікування та реабілітації.

Кримський журналіст Микола Семена прибув у середу, 19 лютого, до Києва, де його зустріли працівники Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини. Про це повідомила у Facebook український омбудсмен Людмила Денісова.

"За розпорядженням президента України кримський журналіст отримає необхідне висококваліфіковане лікування на базі "Державної наукової установи "Науково - практичний центр профілактичної та клінічної медицини"Державного управління справами", - зазначила Денісова.

Також, за її словами, після проходження лікування та реабілітації Семена отримає від держави соціальне забезпечення у повному обсязі.

У квітні 2016 року журналіста Миколу Семену в анексованому Росією Криму звинуватили в "екстремізмі" та "замаху на територіальну цілісність Росії". Приводом для такого звинувачення стала стаття на сайті "Крим.Реалії" щодо блокади анексованого півострова українськими активістами.

У вересні 2017 року підконтрольний Кремлю "Залізничний районний суд" окупованого Сімферополя виніс українському журналісту незаконний вирок у вигляді 2,5 років умовно з випробувальним терміном у три роки. Також Семені заборонили займатися публічною діяльністю.

Восени 2018 року журналіст хотів виїхати на підконтрольну українській владі територію для лікування. Однак покинути анексований Кримський півострів йому не дозволили.

У січні поточного року "Залізничний райсуд" Сімферополя скасував незаконну судимість Миколи Семени та випробувальний термін.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі