ЗНО-2020: Випускників київських шкіл звільнили від Державної підсумкової атестації

Документ
Поділитися
ЗНО-2020: Випускників київських шкіл звільнили від Державної підсумкової атестації Кияни, які не планують вступати до вишів цього року, звільняються від ЗНО © Андрій Товстиженко, DT.UA
Учням, які в 2020 році планують вступати в українські вищі навчальні заклади, проходити ЗНО треба обов'язково.

Київські одинадцятикласники, які закінчують школи в 2020 році, звільнені від проходження обов'язкової державної підсумкової атестації (ДПА). Однак випускники столичних шкіл, які цього року планують вступати до українських вищіх навчальних закладів, повинні проходити зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО).

"У 2019/2020 навчальному році звільнені від проходження державної підсумкової атестації учні, які завершують отримання повної загальної середньої освіти. Разом з тим зазначаємо, що для вступу до закладу вищої освіти проходження зовнішнього незалежного оцінювання є обов'язковим!", - пояснили в пресслужбі Департаменту освіти і науки Київської міської державної адміністрації.

Фотокопію наказу, підписаної 3 червня, оприлюднили на Facebook-сторінці відомства.

Документ зобов'язує начальників районних управлінь освіти, голів адміністрацій і директорів навчальних закладів завершити навчальний рік 2019/2020 не пізніше 1 липня, а також проінформувати випускників про обов'язковість ЗНО для абітурієнтів.

Зазначимо, що завдання ДПА є частиною ЗНО.

Раніше мер Києва Віталій Кличко повідомив, що у цьому році ЗНО в столиці планує здавати 31 тисяча киян. І тільки 17 тисяч з них – випускники шкіл. Для проведення оцінювання в Києві підготували майже 7 тисяч аудиторій.

ЗНО-2020 проходитиме умовах карантину з 25 червня по 17 липня.

Учасники, зареєстровані до 4 червня зможуть завантажити зі своїх інформаційних сторінок запрошення-перепустки, де буде вказано час і місце проведення тестувань. Інформація про результати основної сесії ЗНО буде розміщена на сторінках учасників до 29 липня 2020 року.

Крім того, додаткова сесія ЗНО заплановано на 23 липня - 11 серпня, а результати будуть розміщені до 14 серпня. У цьому році для участі в додатковій сесії ЗНО зможуть зареєструватися під час додаткового періоду реєстрації (25 травня - 9 червня) всі, хто не зміг зареєструватися протягом 3 лютого - 24 березня.

Читайте також: Перевести співробітників на віддалену роботу можуть менше 20% компаній

У розпал епідемії коронавіруса в Україні одні вимагають скасувати проведення зовнішнього незалежного оцінювання, полегшити тести і убезпечити абітурієнтів від ризику зараження, при цьому, мріючи насправді повернути іспити "по блату". Інші, навпаки, вважають, що проведення оцінювання не тільки безпечним з точки зору здоров'я абітурієнтів, але і дозволяє уникнути корупції при вступі. У Міносвіти і науки, побоюються, що якщо скасувати ЗНО в цьому році, то у 2001 його вже не повернеш. У підсумку, зовнішнє незалежне оцінювання вирішили проводити з дотриманням санітарних вимог, але прописали їх так, як зуміли.

У такий складний період керівники освіти повинні стати кризовими менеджерами, які не бояться нових рішень, мають сміливість визнавати ризики. Однак зараз ми цього не спостерігаємо. Детальніше про це читайте у матеріалі Оксани Онищенко "Чим можу" для ZN.UA.

Поділитися
Дивіться спецтему: ЗНО-2020
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі