ЗНО для випускників столичних шкіл все ж відбудеться — МОН

Поділитися
ЗНО для випускників столичних шкіл все ж відбудеться — МОН У 2020 році ЗНО відбудеться в умовах карантину з 25 червня по 17 липня © Андрій Товстиженко, DT.UA
Цей наказ Департаменту підлягає державній реєстрації у відповідному територіальному органі Міністерства юстиції України.

У Департаменту освіти та науки КМДА не було повноважень скасовувати підсумкову державну атестацію у формі ЗНО для випускників столичних шкіл. Про це повідомляє пресслужба МОН.

У повідомленні йдеться про те, що відповідний наказ не зареєстрований у регіональному управлінні міністерства юстиції - а тому не має законної сили.

У МОН також заявляють, що права скасовувати державну підсумкову атестацію немає ні безпосередньо у відомства, ні у місцевих органів влади.

"Учні отримують свідоцтво про середню освіту після завершення навчання на підставі результатів річного оцінювання та державної підсумкової атестації", - уточнили в Міносвіти.

Читайте також: Абітурієнти з Криму та Донбасу зможуть вступати у ВНЗ без складання ЗНО

Нагадаємо, що зовнішнє незалежне оцінювання в Україні у 2020 році відбудеться в умовах карантину з 25 червня по 17 липня. На кожному з пунктів проведення тестування будуть в обов'язковому порядку антисептичні засоби. Крім цього, всім учасникам процесу будуть надані необхідні засоби захисту. Учасники, зареєстровані до 4 червня зможуть завантажити зі своїх інформаційних сторінок запрошення-перепустки, де буде вказано час і місце проведення тестувань. Інформація про результати основної сесії ЗНО буде розміщена на сторінках учасників до 29 липня 2020 року.

Крім того, додаткова сесія ЗНО заплановано на 23 липня - 11 серпня, а результати будуть розміщені до 14 серпня. У цьому році для участі в додатковій сесії ЗНО зможуть зареєструватися під час додаткового періоду реєстрації (25 травня - 9 червня) всі, хто не зміг зареєструватися протягом 3 лютого - 24 березня.

В розпал епідемії коронавіруса в Україні одні вимагають скасувати проведення зовнішнього незалежного оцінювання, полегшити тести і убезпечити абітурієнтів від ризику зараження, при цьому, мріючи насправді повернути іспити "по блату". Інші, навпаки, вважають, що проведення оцінювання не тільки безпечним з точки зору здоров'я абітурієнтів, але і дозволяє уникнути корупції при вступі. У Міносвіти і науки, побоюються, що якщо скасувати ЗНО в цьому році, то у 2001 його вже не повернеш. У підсумку, зовнішнє незалежне оцінювання вирішили проводити з дотриманням санітарних вимог, але прописали їх так, як зуміли.

У такий складний період керівники освіти повинні стати кризовими менеджерами, які не бояться нових рішень, мають сміливість визнавати ризики. Однак зараз ми цього не спостерігаємо. Детальніше про це читайте у матеріалі Оксани Онищенко "Чим можу" для ZN.UA.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі