Зрадник, який звав Путіна в Україну, зумів обійти перевірки і отримав доступ до держтаємниці – Бутусов

Поділитися
Зрадник, який звав Путіна в Україну, зумів обійти перевірки і отримав доступ до держтаємниці – Бутусов Зрадник кілька місяців працював на Харківському бронетанковому заводі
Чиновник утік у 2014 році в Росію і намагався влаштуватися в місцеву поліцію, але останні кілька місяців працював на Харківському бронетанковому заводі директором з безпеки.

Колишній міліціонер Вадим Полях, який у 2014 році втік до Росії і намагався влаштуватися в місцеву поліцію, кілька місяців пропрацював на Харківському бронетанковому заводі директором з безпеки, маючи доступ до держтаємниці, пише на своїй сторінці в Facebook журналіст Юрій Бутусов.

За його словами, вчора в одному з блогів, який ведуть "в інтересах спецслужб РФ", виклали інтерв'ю з Поляхом російському виданню "Орел-регион" від 2014 року, в якому той говорить в руслі російської пропаганди, розповідаючи про "націоналістів" і про те, що "чекає танки РФ в Харкові".

Він також каже, що отримує посвідку на проживання в РФ, має намір працювати в управлінні МВС Орловській області РФ і вже домовлявся з начальником міліції області Савенковим.

Попри це інтерв'ю, Полях зумів пройти перевірку при працевлаштуванні на завод.

"Полях перед призначенням пройшов всі перевірки: поліграф і спеціальну перевірку служби безпеки. Перевірки нічого не показали. Перевіряла СБУ Харківської області, спецперевірку він пройшов і тільки після цього він був прийнятий на роботу", - сказав журналісту начальник Служби безпеки Укроборонпрому Костянтин Бушуєв, але додав, що вчора Полях був звільнений одразу після того, як з'ясувалися факти його минулого. На підприємстві почали службове розслідування, матеріали передані департаменту контррозвідки СБУ.

Журналіст зазначає, що публікація матеріалу про його перебування в РФ і навмисна засвітка контактів говорить про те що в Полях "навряд чи був російським резидентом", однак "напевно міг мати несанкціоновані контакти з Росією і бути джерелом витоку держтаємниці з військового заводу". За його словами, приховування Поляхом інформації при працевлаштуванні "однозначно вказує на спробу зберегти відносини з РФ".

Пізніше спікер СБУ Олена Гітлянська повідомила журналісту LIGA.net, що в Службі знають про ситуацію, але поки перевіряють інформацію і прокоментувати її не можуть.

У пресцентрі Центрального управління СБУ попросили направити офіційний запит в СБУ Харківської області телефон був недоступний.

Читайте також: Після рішення КСУ суди почали відпускати зрадників та терористів — прокурор АР Крим

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі